Al patrulea film desprins din benzile desenate din acest an a reluat povestea X-Men, începută în 2011 prin First Class. Deși Apocalypse nu i-a încântat pe critici, filmul e o continuare chiar OK a poveștii începute de Brian Singer.

Supriza cea mai plăcută este Sophie Turner – nu mă așteptam să mă convingă în rolul lui Jean Grey. O parte din merit îl au și scriitorii care au pus bazele cuplului Jean – Cyclops, ale legăturii cu Wolverine, dar mai ales ale poveștii Dark Phoenix.

Alegerile lui Magneto (Fassbender) ajung să fie obositoare, pentru că, de la First Class încoace, nu știe de ce parte a taberei să stea, deși benzile l-au desenat ca un antagonist. Plus că mi-am dat seama din trailer ce se întâmplă cu el și ce-l convinge să treacă de partea lui Apocalypse.

Speaking of the devil, Oscar Isaac e complet șters în rolul mutantului originar. La baza acestui mare minus stau aceeași scriitori care s-au descurcat de minune cu Jean Grey. Problema filmului este că se bazează prea mult pe imensa putere a lui Apocalypse, în loc să îl dezvolte ca personaj.

Dacă tot vorbim de lucruri care puteau fi facute mai bine, personajul Oliviei Munn, Psylocke, este cam degeaba. Atât timp cât dă bine pe ecran și știe bine cu sabia, Psylocke e bună doar la avansarea poveștii.

În rest, filmul este chiar plăcut. Brian Singer a adunat experiența necesară în a construi un film X-Men cum trebuie, iar finalul lasă porți deschise către următoarele filme – povestea The Dark Phoenix și ultimul film al lui Hugh Jackman în rolul lui Wolverine.

PS: Există și o scenă after credits, deși nu arată prea multe din ce va intra în sala de cinema în 2017.

Categories: Film

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Film

Filmele pe care le-am văzut în ultima vreme

S-au adunat câteva. Tomb Raider Încep cu Tomb Raider. E bun. Nu e un film excepțional, însă nu m-a făcut să dau ochii peste cap și să mă uit la ceas. Vikander face un rol Read more…

Film

Star Wars Live In Concert: cum ar trebui să vedem filmele de acum încolo

George Lucas nu ratează nicio ocazie de a scoate bani din franciza Star Wars, doar a relansat “The Phantom Menace” în 3D. “A New Hope” acompaniat de Orchestra Simfonică București are mai mult sens, așa Read more…

Film

Robert Downey Jr. aduce cu o săptămână mai devreme în sălile de cinema Avengers: Infinity War

Acum că Black Panther este la trecut, Marvel turează motoarele de marketing pentru Avengers: Infinity War. Dincolo de siguranța încasărilor de peste $1 miliard, Avengers: Infinity War trebuie să transmită un mesaj întregii industrii cinematografice: Read more…