998155_648449578549191_1366553476_nVedeți imaginea asta? A început să circule pe Facebook în ideea că trebuie să arătăm vecinilor de la Est că suntem alături de ei. Cum? Printr-un check-in fictiv. (slow clap)

Din fericire avem reprezentanți în Parlamentul European. La o simplă căutare a cuvântului “europarlamentari”, rezultatul duce pe grupul social-democraților. Celor care sunt vizibil afectați de evenimentele de la Kiev le recomand să îi contacteze pe europarlamentari. Au datele de contact la vedere.

E mult mai productiv să iei legătura cu ei dacă dorești încetarea conflictului (au murit 100 de oameni, se poate numi așa), decât să dai check-in în Kiev din Drumul Taberei. E la fel de productiv ca lovirea pet-ului de asfalt.

 

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

4 thoughts on “Alt exemplu de Like pentru compasiune: Kiev”

CM · February 21, 2014 at 09:13

Dan, nu am dat niciodata like pentru o cauza sau un caz din acelasi motiv sugerat de tine. Am dat check-in pentru a atrage atentia celor din jur, care ca si mine pana mai ieri poate nu constientizau ce se intampla chiar langa noi. Cred de aceea ca acest checkin conteaza mai mult decat un Like. Dovada ca tu ai reactionat pe blog.

Răzvan Florea · February 21, 2014 at 12:56

Dan, orice formă de solidarizare cu o idee și care produce reacție (petul în asfalt a produs, check-inul se pare că deja produce, măcar prin postul tău pe blog) este suficientă. Nu toată lumea are timpul și resursele necesare să meargă la Roșia Montană, Pungești, Kiev sau să vorbească cu un europarlamentar. Dar cred că recunosc acest tip de oameni veșnic nemulțumiți, care de altfel, sper să nu mă înșel (dacă mă înșel, greșeala mea), nu se implică niciodată în nimic, doar critică ce fac ceilalți.

    Dan Pandrea · February 21, 2014 at 13:48

    Nu trimit lumea sa protesteze la Roșia Montană, Pungești, Kiev și în alte locuri în care se întâmplă lucruri neplăcute. Le arăt o soluție la îndemână: un mesaj către oameni care ne reprezintă la nivel european. Consider că este mai efectiv decât un share/like/check-in pe Facebook.

Opozitia din Ucraina multumeste romanilor pentru checkin-uri · February 21, 2014 at 09:58

[…] Pe acelasi subiect: Dan Pandrea […]

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Îmi place când Waze ne ferește de propria prostie

Duminică m-am întors în București pe o ploaie absolut oribilă. Știți voi: aia care necesită ștergătoarele la viteză maximă și cel mult 70 km/h în afara localității. Cu toate astea, tot am dat de imbecili Read more…

Cotidiene

Dacă aș fi primar (4)

Bine ați venit în seria de articole care nu propun autostrăzi suspendate, revoluție în trafic în 6 luni și zone metropolitane! Articolele “Dacă aș fi primar” cuprind idei simple, care pot îmbunătăți vizibil bunul mers Read more…

Cotidiene

România Liberă și Mediafax au aflat că ungurii l-au omorât pe Mihai Viteazul

Cum stăteam eu așa pe Facebook și mă uitam cum rămânem fără miniștri, văd o știre de la România Liberă care dă ca sursă pe Mediafax. Știrea? Papa Francisc acceptă teoria Big Bang. Știrea e Read more…