an immediate unthinking emotional reaction produced by an event or statement to which the reacting person is highly sensitive; – in persons with strong feelings on a topic, it may be very predictable. knee jerk reaction

Kevin Spacey este cel mai recent mare nume care intră pe lista acuzaților de abuz sexual. De data aceasta, este vorba despre o întâmplare de acum vreo 30 de ani și implică un băiat de 14 ani.

Într-o declarație în care PR-ul a considerat că e bine să mărturisească faptul că, printre altele, actorul este gay, Spacey a declarat că nu își amintește episodul și că își cere scuze. Dacă se oprea la primul paragraf, era mult mai bine.

De ieri până astăzi, s-au întâmplat câteva lucruri. Cel mai notabil este anularea decernării premiului Emmy pentru întreaga activitate. Un act pe care l-aș înțelege, dacă organizatorii s-ar fi rezumat la a spune că “îi amânăm un pic premiul, până se lămuresc chestiile”, nu că îl anulează direct.

Teatrul Old Vic din Londra, unde Spacey a activat între 2014 și 2015, a ieșit cu o declarație prin care se delimitează de acuzațiile aduse lui Spacey și că invită toți angajații actuali și foști să vorbească despre eventualele abuzuri la care au fost supuși cât au lucrat acolo (nu doar pe perioada cât a fost Spacey pe acolo).

Bun. În momentul de față, Spacey a devenit un neg și toate entitățile cu care a avut legătură se spală viguros pe mâini. Și aici e un caz clar de knee jerk reaction.

Așa cum zice și Cetin, deocamdată e cuvântul lui Spacey împotriva celui care a făcut mărturisirea. Nu avem dovada, însă Spacey suferă urmările condamnatului. Dacă am fi avut același scenariu pe care l-am văzut la Bill Cosby și Harvey Weinstein, atunci soarta lui Spacey ar fi fost pe deplin meritată.

Deocamdată, e he said, she said.

Categories: Film

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Film

Justice League: când nici Joss Whedon nu te poate salva

DC vs Marvel este unul dintre acele dueluri din categoria Apple vs Microsoft sau Barcelona – Real Madrid. Pe mine nu m-ar deranja ca DC să producă filme foarte bune. Deși a reușit cu Wonder Read more…

Film

Thor: Ragnarok este cel mai bun film din trilogie*

“If you’re nothing without the suit, then you shouldn’t have it.” Tony Stark – Spiderman: Homecoming M-am gândit la replica asta în timp ce eram martorul punctului culminant din Thor: Ragnarok. Știm deja că personajul Read more…

Film

A Night at the Garden: Statele Unite ale Americii sub nazism

E greu să pui Statele Unite ale Americii lângă nazism, chiar și cu tot ceea ce s-a întâmplat în Charlottesville. Cele două concepte sunt diametral opuse: o țară formată din imigranți versus o țară locuită Read more…