DC vs Marvel este unul dintre acele dueluri din categoria Apple vs Microsoft sau Barcelona – Real Madrid. Pe mine nu m-ar deranja ca DC să producă filme foarte bune. Deși a reușit cu Wonder Woman, Justice League este o tocăniță fără gust, cu accente de ingrediente stricate. Și aici nici măcar Joss Whedon nu poate drege busuiocul.

Puțin context: Zack Snyder a trebuit să se retragă din cauza unor probleme de familie. În locul său a venit Joss Whedon, omul responsabil de primele două filme Avengers. Pentru că Whedon e “God of the nerds”, au avut loc rescrieri de scenariu și filmări suplimentare. Iar asta, inevitabil, a cauzat probleme.

Prima dintre ele este raportul dintre personaje. În Justice League le veți vedea atât gritty, a la Snyder, cât și cu miștourile la purtător, după chipul și asemănarea lui Whedon. Asta n-ar fi o problemă, dacă Warner Brothers ar fi băgat mai multe filme până la Justice League, ca să cunoaștem mai bine personajele. De aceea, dialogurile sunt slabe, chiar forțate, oricât de mult s-a chinuit Whedon să le facă mai suportabile (se acordă diplomă de participare).

Doi. Cavill a venit la filmările suplimentare cu o mustață cauzatoare de erecții pentru chopperiști. Din varii motive, Warner Bros a hotărât să o acopere prin CGI. De aceea, ajungi să te întrebi dacă Henry Cavill a avut soarta lui Paul Walker pe timpul filmărilor. CGI-ul este oribil, mai ales că este aplicat emblemei Justice League. Chiar și scena de final, de după croll, arată un Cavill complet desfigurat de comanda “Content aware fill” din Final Cut sau în ce naiba o fi fost editat filmul.

Antagonistul este extrem de șters. Nu știu cât de badass era Steppenwolf prin benzile desenate, dar în filmul ăsta nu dă niciun fel de emoție că băieții noștri o vor mierli. De fapt, singurul moment în care am crezut că se va lăsa din nou cu piatră de mormânt a fost când Superman a returnat acel “Do you bleed” celebru.

Salvarea vine de la Ezra Miller și Jason Momoa. Pe primul îl prinde bine rolul de inadaptat social, iar pe al doiliea îl prinde și mai bine de bad boy cu propriul drum spre izbăvire.

De fapt, ăsta ar fi și motivul pentru care v-aș recomanda să mergeți să vedeți Justice League. În rest, lăsați-vă așteptările la ușa de la intrare și îndesați-vă cu popcorn.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

1 Comment

Black Panther ca punct de cotitură pentru Marvel | Dan Pandrea · February 20, 2018 at 17:00

[…] până acum. În al doilea pentru că a reușit să încaseze în 4 zile mai mult decât a primit Justice League în 91 de zile petrecute în cinema-urile americane. Nu în ultimul rând – pentru că pune […]

Leave a Reply

Related Posts

Film

Black Panther ca punct de cotitură pentru Marvel

Cel mai bun mod de a vedea un blockbuster la cinema este într-o zi de luni, undeva la prânz. Alături de alți maxim 10 oameni am văzut cel mai recent film produs de Marvel. Nu Read more…

Film

Ce supereroi vedem în 2018 la cinema

A mai trecut un an plin de supereroi la cinema. Hollywood a prins rețeta, așa că în 2018 nu apucăm să ne tragem sufletul din vizionat filme cu supereroi. Mai jos găsiți filmele de la Read more…

Film

Disney e în discuții să preia 21st Century Fox

Jurnaliștii de finanțe din State au o săptămână plină – Disney vrea să preia Fox Studios pentru vreo $60 miliarde. Toți fanii Marvel din lume au luat-o razna, pentru că putem vedea, în sfârșit, membrii Read more…