DC vs Marvel este unul dintre acele dueluri din categoria Apple vs Microsoft sau Barcelona – Real Madrid. Pe mine nu m-ar deranja ca DC să producă filme foarte bune. Deși a reușit cu Wonder Woman, Justice League este o tocăniță fără gust, cu accente de ingrediente stricate. Și aici nici măcar Joss Whedon nu poate drege busuiocul.

Puțin context: Zack Snyder a trebuit să se retragă din cauza unor probleme de familie. În locul său a venit Joss Whedon, omul responsabil de primele două filme Avengers. Pentru că Whedon e “God of the nerds”, au avut loc rescrieri de scenariu și filmări suplimentare. Iar asta, inevitabil, a cauzat probleme.

Prima dintre ele este raportul dintre personaje. În Justice League le veți vedea atât gritty, a la Snyder, cât și cu miștourile la purtător, după chipul și asemănarea lui Whedon. Asta n-ar fi o problemă, dacă Warner Brothers ar fi băgat mai multe filme până la Justice League, ca să cunoaștem mai bine personajele. De aceea, dialogurile sunt slabe, chiar forțate, oricât de mult s-a chinuit Whedon să le facă mai suportabile (se acordă diplomă de participare).

Doi. Cavill a venit la filmările suplimentare cu o mustață cauzatoare de erecții pentru chopperiști. Din varii motive, Warner Bros a hotărât să o acopere prin CGI. De aceea, ajungi să te întrebi dacă Henry Cavill a avut soarta lui Paul Walker pe timpul filmărilor. CGI-ul este oribil, mai ales că este aplicat emblemei Justice League. Chiar și scena de final, de după croll, arată un Cavill complet desfigurat de comanda “Content aware fill” din Final Cut sau în ce naiba o fi fost editat filmul.

Antagonistul este extrem de șters. Nu știu cât de badass era Steppenwolf prin benzile desenate, dar în filmul ăsta nu dă niciun fel de emoție că băieții noștri o vor mierli. De fapt, singurul moment în care am crezut că se va lăsa din nou cu piatră de mormânt a fost când Superman a returnat acel “Do you bleed” celebru.

Salvarea vine de la Ezra Miller și Jason Momoa. Pe primul îl prinde bine rolul de inadaptat social, iar pe al doiliea îl prinde și mai bine de bad boy cu propriul drum spre izbăvire.

De fapt, ăsta ar fi și motivul pentru care v-aș recomanda să mergeți să vedeți Justice League. În rest, lăsați-vă așteptările la ușa de la intrare și îndesați-vă cu popcorn.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

1 Comment

Black Panther ca punct de cotitură pentru Marvel | Dan Pandrea · February 20, 2018 at 17:00

[…] până acum. În al doilea pentru că a reușit să încaseze în 4 zile mai mult decât a primit Justice League în 91 de zile petrecute în cinema-urile americane. Nu în ultimul rând – pentru că pune […]

Leave a Reply

Related Posts

Film

Ready Player One: teme complexe într-un film light

Săptămâna trecută am văzut cel mai recent film al lui Spielberg. Jur că tot ceea ce s-a petrecut pe parcursul a aproape două ore m-a făcut să uit acest lucru. Asta în mare parte pentru Read more…

Film

Filmele pe care le-am văzut în ultima vreme

S-au adunat câteva. Tomb Raider Încep cu Tomb Raider. E bun. Nu e un film excepțional, însă nu m-a făcut să dau ochii peste cap și să mă uit la ceas. Vikander face un rol Read more…

Film

Star Wars Live In Concert: cum ar trebui să vedem filmele de acum încolo

George Lucas nu ratează nicio ocazie de a scoate bani din franciza Star Wars, doar a relansat “The Phantom Menace” în 3D. “A New Hope” acompaniat de Orchestra Simfonică București are mai mult sens, așa Read more…