Adică mulți știu cu balonul, deși își mai dau câteodată cu stângul în dreptul.

Pornesc de la două articole, unul legat de sport, celălalt legat de tehnologie. Primul vine de la Realitatea.net și vorbește despre posibilitatea (la momentul respectiv) anulării meciului România – Argentina. După ce trecem de poză vedem următoarele cuvinte:

Inaugurarea National Arena e sabotată chiar de invitatul de lux al federaţiei.

Poftim? Să vedem ce spune DEX-ul:

SABOTÁ,sabotez,vb. I. Tranz. A împiedica (prin uneltiri) bunul mers al unei acțiuni; spec. a frâna intenționat desfășurarea normală a unui proces de producție. – Din fr.saboter.

Deci cum? Federația argentiniană a sabotat inaugurarea stadionului? Bă, ce răi sunt ăștia! Eu nu am mai citit articolul după propoziția asta, m-am informat din alte surse. Problemele Argentinei țin de neînțelegerile dintre antrenor și președintele federației. Nu mai țineți minte problema lui Răzvan Lucescu și lipsa lui de la niște amicale?

Al doilea articol vine de pe Go4it.ro și tratează ultimele zvonuri despre lansarea următoarei generații de iPhone. Fiind un geek freak nu am putut să nu citesc, mai ales că sunt abonat la newsletter. Ce am găsit? Un articol scris haotic, cu un dezacord (corectat între timp) cât creșterea economică a Turciei și cu niște date nefondate.

Articolul este preluat de pe gsmarena.com, iar sursa originală este un nene de la Swisscom care spune că următoarea generație ar urma să fie lansată pe 5 septembrie în US și pe 5 octombrie în Europa.

DAR

Să o luăm logic și să ne bazăm pe certitudini. Apple a amânat lansarea iPhone5 până în toamnă, astfel încât vom vedea un keynote cu generații noi de iPod-uri și iPhone. Mă așteptam ca în articolul respectiv să se menționeze o dată a desfășurării keynote-ului, dar pauză. Ne bazăm din nou pe logică. În momentul de față Apple desfășoară programul Back to school, prin care se acordă un voucher în valoare de 100$ pentru cumpărături în magazinele virtuale Apple (am scris despre asta aici). Oferta ține până pe 20 septembrie, iar Apple a organizat de fiecare dată un keynote înainte de terminarea acesteia (de regulă cam cu o săptămână înainte). Din punctul meu de vedere, Keynote-ul din septembrie se va desfășura undeva între 10-20 septembrie.

Data de 5 octombrie ca lansare a iPhone 5 în Europa nu mă impresionează. Tările din primul val au fost mai mereu: US, Austria, UK, Irlanda, Franța, Germania și nu cred ca Apple se va limita doar la US.

Cu toate astea nu se știe ce visează Jobs noaptea.

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Comunicare

Facebook și activarea microfonului pentru a servi ad-uri

A ieșit în spațiul public ideea că Facebook ar cam asculta despre ce vorbim pe lângă telefon, ca mai apoi să ne servească ad-uri targetate. Sună a conspirație de tinichea de aluminiu, iar Facebook neagă Read more…

Cotidiene

Catalonia sau când ambițiile unui grup restrâns afectează milioane de oameni

De regulă, nu mă bag în astfel de lucruri, mai ales când vine vorba de o încărcătură istorică ce fierbe de foarte mulți ani. Însă, în cazul Cataloniei, nu pot să nu remarc încăpățânarea unor Read more…

Comunicare

O mică mizerie pe Republica.ro

Raluca Ion scrie pe Republica.ro un articol despre spargerea a 5 apartamente într-o singură zi. Este un fenomen îngrijorător și ar fi de aplaudat inițiativa celor de la Republica de a-l aduce în prim plan, Read more…