Cum blogul de față se vrea a fi tratat drept unul ce are ca subiect muzica, las la o parte lansarea proaspătului iPhone 5 și trec direct la iPod-uri:

Noul iPod touch aduce îmbunătățiri notabile față de versiunea precedentă. În primul rând l-au făcut mai subțire. Nu știu cum au reușit, dar de la 7.2 mm cât avea cel pe care l-am folosit cu atâta drag, noul touch are 6.1 mm. Pe lângă dieta severă, cel mai vândut iPod se laudă cu cinci culori și posibilitatea de a-l agăța de mână printr-o bandă dintr-un material cauciucat (cel mai probabil).

La capitolul actualizări serioase (și relevante pentru români), noul iPod touch vine cu același ecran de 4 inch de pe iPhone 5 (de data asta are și IPS), are procesor dual-core cu grafică îmbunătățită și are o cameră de 5 megapixeli. Ultima pe listă ar fi perechea nouă de căști care (foarte probabil) este mult mai bună decât ceea ce vindea Apple până mai ieri.

Dacă toate sunt bune și frumoase, locul unde Apple dă cu o mână și ia cu alta se vede la preț: noul iPod touch pornește de la $299 pentru varianta de 32GB (la fel precum generația precedentă), însă nu oferă o variantă mai ieftină. În schimb au lăsat a patra generație pe piață în versiunile de 16GB ($199) și 32GB ($249). Așadar, dacă vreți să cumpărați cea mai recentă versiune de iPod touch va trebui să scoateți din buzunar încă $100 (euro la noi + taxe).

[fbphotos id=280994218683488]

A șaptea generație de iPod Nano aduce schimbări după doi ani în care lumea a cam strâmbat din nas la vederea modelului care se prindea de haine precum un Shuffle. Cu toate astea mie imi plăcea caracteristica respectivă, așa că Apple s-a gândit să renunțe la ea și să o schimbe cu un ecran de 2.5 inch (care e aproape 16:9), un control al melodiilor împrumutat de la căștile de iPhone, Bluetooth, căștile despre care am vorbit mai sus și niște culori drăguțe.

Dacă în cazul noului iPod touch mă plângeam de preț, Apple lasă de la sine și aruncă pe piață noul Nano la prețul de $149 (16GB), modelul anterior costând $179.

[fbphotos id=280997655349811]

Cele două iPod-uri, dar și iPhone 5 vin cu o pereche nouă de căști, despre care Apple zice că reprezintă o evoluție semnificantă în acest domeniu. Se numesc “earbuds”, vor costa $29 și cel puțin nu vom avea impresia că dăm banii pe niște căști făcute pe vapor și care se dezintegrează după o lună de utilizare. Despre produs vorbește Jonathan Ive:

Pe scurt: iOS 6 va fi disponibil pe 19 septembrie, iTunes 11 se lansează la sfârșitul lui octombrie și iPhone 5 este mai subțire, mai înalt, mai ușor, mai rapid și echipat cu LTE.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

0 thoughts on “Noi iPod-uri”

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Îmi place când Waze ne ferește de propria prostie

Duminică m-am întors în București pe o ploaie absolut oribilă. Știți voi: aia care necesită ștergătoarele la viteză maximă și cel mult 70 km/h în afara localității. Cu toate astea, tot am dat de imbecili Read more…

Cotidiene

Dacă aș fi primar (4)

Bine ați venit în seria de articole care nu propun autostrăzi suspendate, revoluție în trafic în 6 luni și zone metropolitane! Articolele “Dacă aș fi primar” cuprind idei simple, care pot îmbunătăți vizibil bunul mers Read more…

Cotidiene

România Liberă și Mediafax au aflat că ungurii l-au omorât pe Mihai Viteazul

Cum stăteam eu așa pe Facebook și mă uitam cum rămânem fără miniștri, văd o știre de la România Liberă care dă ca sursă pe Mediafax. Știrea? Papa Francisc acceptă teoria Big Bang. Știrea e Read more…