iphone5

Sau da, în cazul în care vreţi să găsiţi un nou nume pentru iPhone 4S. Umblă vorba prin târg, inclusiv pe online-ul autohton (vezi la Cristi Manafu şi Dan Dragomir) că Apple se gândeşte serios la o variantă mini a telefonului celebru, la fel cum au făcut şi cu iPad.

iPhone Mini e o utopie

Personal cred că este o speculaţie şi atât. Apple are un model de business coerent şi o linie de produse bine pusă la punct. Singura anomalie petrecută în trecutul apropiat este lansarea iPad 4, justificată totuşi prin necesitatea unui port lightning. Să dăm un exemplu concret: Samsung Galaxy SIII Mini este un S Advance în alte haine şi cu ultimul Android pe el. Nu văd Apple să investească într-un design nou, într-o linie nouă de producţie şi într-o campanie de marketing pentru altceva decât cea mai nouă generaţie iPhone. Şi să nu uităm că cea mai mare diagonală e de 4 inch, considerată a fi limita inferioară a telefoanelor de azi.

Încă un lucru de luat în calcul este actuala gamă de produse iOS şi preţurile aferente. Un iPhone mini ar trebui să fie mai ieftin, dar ar canibaliza masiv vânzările iPod touch (un gadget foarte tare în opinia mea). După lansarea iPhone 5S (şi cred că 5S se va numi), Apple va vinde în prostie şi modelul 5. Ca dovadă avem graficele Flickr, în care 4S este în continuare cel mai folosit cameraphone.

Ce ar trebui sa faca Apple

Jumătate din proces a fost parcurs repede: Apple l-a dat afară pe Forstall şi l-a pus în locul lui pe Jonathan Ive. Urmează ca iOS7 să uimească măcar cu un feature sau să aibă o interfaţă suficient de distinctă faţă de ce utilizăm acum. Şi printr-o minune ar fi bine să descopere o baterie inepuizabilă.

PS: Toate aceste idei sunt totuşi scrise cu gândul la Steve Jobs, omul care punea simplitatea pe primul loc. Având în vedere că CEO-ul este Tim Cook, un om care maximizează orice profit, nu este exclus să mă înşel.

 

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

0 thoughts on “iPhone mini? Nu”

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Îmi place când Waze ne ferește de propria prostie

Duminică m-am întors în București pe o ploaie absolut oribilă. Știți voi: aia care necesită ștergătoarele la viteză maximă și cel mult 70 km/h în afara localității. Cu toate astea, tot am dat de imbecili Read more…

Cotidiene

Dacă aș fi primar (4)

Bine ați venit în seria de articole care nu propun autostrăzi suspendate, revoluție în trafic în 6 luni și zone metropolitane! Articolele “Dacă aș fi primar” cuprind idei simple, care pot îmbunătăți vizibil bunul mers Read more…

Cotidiene

România Liberă și Mediafax au aflat că ungurii l-au omorât pe Mihai Viteazul

Cum stăteam eu așa pe Facebook și mă uitam cum rămânem fără miniștri, văd o știre de la România Liberă care dă ca sursă pe Mediafax. Știrea? Papa Francisc acceptă teoria Big Bang. Știrea e Read more…