iphone5

Sau da, în cazul în care vreţi să găsiţi un nou nume pentru iPhone 4S. Umblă vorba prin târg, inclusiv pe online-ul autohton (vezi la Cristi Manafu şi Dan Dragomir) că Apple se gândeşte serios la o variantă mini a telefonului celebru, la fel cum au făcut şi cu iPad.

iPhone Mini e o utopie

Personal cred că este o speculaţie şi atât. Apple are un model de business coerent şi o linie de produse bine pusă la punct. Singura anomalie petrecută în trecutul apropiat este lansarea iPad 4, justificată totuşi prin necesitatea unui port lightning. Să dăm un exemplu concret: Samsung Galaxy SIII Mini este un S Advance în alte haine şi cu ultimul Android pe el. Nu văd Apple să investească într-un design nou, într-o linie nouă de producţie şi într-o campanie de marketing pentru altceva decât cea mai nouă generaţie iPhone. Şi să nu uităm că cea mai mare diagonală e de 4 inch, considerată a fi limita inferioară a telefoanelor de azi.

Încă un lucru de luat în calcul este actuala gamă de produse iOS şi preţurile aferente. Un iPhone mini ar trebui să fie mai ieftin, dar ar canibaliza masiv vânzările iPod touch (un gadget foarte tare în opinia mea). După lansarea iPhone 5S (şi cred că 5S se va numi), Apple va vinde în prostie şi modelul 5. Ca dovadă avem graficele Flickr, în care 4S este în continuare cel mai folosit cameraphone.

Ce ar trebui sa faca Apple

Jumătate din proces a fost parcurs repede: Apple l-a dat afară pe Forstall şi l-a pus în locul lui pe Jonathan Ive. Urmează ca iOS7 să uimească măcar cu un feature sau să aibă o interfaţă suficient de distinctă faţă de ce utilizăm acum. Şi printr-o minune ar fi bine să descopere o baterie inepuizabilă.

PS: Toate aceste idei sunt totuşi scrise cu gândul la Steve Jobs, omul care punea simplitatea pe primul loc. Având în vedere că CEO-ul este Tim Cook, un om care maximizează orice profit, nu este exclus să mă înşel.

 

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

The Bucharest Major ne pune pe harta internațională DotA 2

N-am prea fost atent în ultima vreme și m-am trezit că România a devenit un hub important pentru jucătorii de DotA 2. Atât de important, încât se organizează The Bucharest Major chiar la noi în Read more…

Cotidiene

Următorul pas pentru salvarea idioților de pe șosea

Am fost în weekend la Buzău pe o ploaie absolut sâcâitoare. Pentru că folosesc ruta alternativă la DN2, am interacționat cu mai puțini șoferi, însă suficient de mult cât să văd că proporția de idioți Read more…

Cotidiene

Cu ce-am rămas după o săptămână de frecușuri la nivel înalt

Dincolo de ce ar fi trebuit să facă Iohannis și dincolo de competențele Vioricăi Dăncilă, eu am rămas cu asta: Un sfat: închideți-vă creditele, dacă puteți; puneți niște bănuți deoparte; mai luați-vă un job acum, Read more…