iPhone 8 și iPhone 8 Plus au intrat la precomandă. Săptămâna asta ar trebui să le vedem prin magazine. Deși toată lumea așteaptă iPhone X, sunt câteva motive pentru care iPhone 8 este o idee bună pentru următorii doi ani.

Costuri mai mici

iPhone 8 este cu 30% mai ieftin decât iPhone X. Și aici pot încheia articolul. Dar poate vreți invers. iPhone X este cu 43% mai scump decât iPhone 8. Și aici trebuie să vă gândiți dacă chiar aveți nevoie de toate lucrurile de pe X. Și dacă e nevoie să faceți rată de cel puțin €1190. Dacă da, rămâneți la iPhone 8.

Core features care contează

Procesor A11 – checked. Cameră de 12 megapixeli, cu filmare 4K 60fps – checked. Încărcare wireless – checked. Display True Tone – checked. Minim 64GB – checked. Benchmark-uri care rup Qualcomm-ul în două  – double checked!

Ideea e că Apple pune la dispoziție noi API-uri în fiecare an. Asta înseamnă aplicații mai solicitante. Iar următoarea generație de aplicații va avea nevoie de ce-i mai bun la ora actuală.

Chestii punctuale

Aici intră Touch ID. E un moment asemănător cu scoaterea jack-ului audio de pe iPhone 7. Unii spun că Face ID e de bine, alții nu. Vom vedea. Cert e că Touch ID e perfect utilizabil și sigur.

Design-ul nu s-a schimbat mult de la iPhone 6 încoace. Însă 8 ar trebui să fie cel mai plăcut din punct de vedere tactil. Rămâne să-l vedem în magazine.

AR-ul încă nu mă convinge. Nu văd multă lume folosindu-se de mese pentru a juca diverse. Pentru magazinele de fashion, beauty și mobilă (vezi IKEA), AR-ul oferă oportunități majore.

Revin la preț: pentru cei care au cumpărat un iPhone 6S de 64GB, un iPhone 8 de aceeași capacitate este cu €50 mai ieftin.

Într-un fel, iPhone 8 devine un iPhone SE pentru actuala generație a telefoanelor din Cupertino. Iar asta nu e deloc rău, având în vedere succesul smartphone-ului de 4″.

foto via

Categories: Tech

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Tech

Să se dea câte un Galaxy S9 la toată lumea!

Văzusem niște comentarii amuzante pe Facebook zilele trecute, cum că românii regretă comunismul, mai ales cei născuți după ’90. Nu suntem departe de adevăr, iar dacă ne uităm la cea mai recentă lansare Samsung – Read more…

Tech

iOS 12: Apple începe să se trezească

După un trimestru în care au făcut ce știu mai bine (adică să-și mărească profitul), Apple pare să coboare cu picioarele pe pământ. Într-un raport publicat pe Bloomberg, iOS 12 pare să se concentreze pe Read more…

Tech

Două lucruri de reținut din Q1 2018 pentru Apple

Noaptea trecută, ora locală 14 la Cupertino, Apple a anunțat rezultatele financiare pentru Q1 2018 (octombrie – decembrie 2017). Pe scurt, a fost cel mai bun trimestru din istoria de peste 40 de ani a Read more…