iPhone 8 și iPhone 8 Plus au intrat la precomandă. Săptămâna asta ar trebui să le vedem prin magazine. Deși toată lumea așteaptă iPhone X, sunt câteva motive pentru care iPhone 8 este o idee bună pentru următorii doi ani.

Costuri mai mici

iPhone 8 este cu 30% mai ieftin decât iPhone X. Și aici pot încheia articolul. Dar poate vreți invers. iPhone X este cu 43% mai scump decât iPhone 8. Și aici trebuie să vă gândiți dacă chiar aveți nevoie de toate lucrurile de pe X. Și dacă e nevoie să faceți rată de cel puțin €1190. Dacă da, rămâneți la iPhone 8.

Core features care contează

Procesor A11 – checked. Cameră de 12 megapixeli, cu filmare 4K 60fps – checked. Încărcare wireless – checked. Display True Tone – checked. Minim 64GB – checked. Benchmark-uri care rup Qualcomm-ul în două  – double checked!

Ideea e că Apple pune la dispoziție noi API-uri în fiecare an. Asta înseamnă aplicații mai solicitante. Iar următoarea generație de aplicații va avea nevoie de ce-i mai bun la ora actuală.

Chestii punctuale

Aici intră Touch ID. E un moment asemănător cu scoaterea jack-ului audio de pe iPhone 7. Unii spun că Face ID e de bine, alții nu. Vom vedea. Cert e că Touch ID e perfect utilizabil și sigur.

Design-ul nu s-a schimbat mult de la iPhone 6 încoace. Însă 8 ar trebui să fie cel mai plăcut din punct de vedere tactil. Rămâne să-l vedem în magazine.

AR-ul încă nu mă convinge. Nu văd multă lume folosindu-se de mese pentru a juca diverse. Pentru magazinele de fashion, beauty și mobilă (vezi IKEA), AR-ul oferă oportunități majore.

Revin la preț: pentru cei care au cumpărat un iPhone 6S de 64GB, un iPhone 8 de aceeași capacitate este cu €50 mai ieftin.

Într-un fel, iPhone 8 devine un iPhone SE pentru actuala generație a telefoanelor din Cupertino. Iar asta nu e deloc rău, având în vedere succesul smartphone-ului de 4″.

foto via

Categories: Tech

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Tech

Top 5 aplicații gratuite pentru macOS

macOS vine la pachet cu posibilitatea de a instala gratuit o suită de aplicații făcute de Apple. iMovie, GarageBand, aplicațiile iWork, toate au devenit gratuite pentru noii utilizatori de Mac. Pe lângă acestea, există și Read more…

Tech

Google bate în continuare cuie în sicriul Samsung

Poor Samsung… Nu sunt cel mai mare fan al coreenilor, dar după ce am văzut evenimentul Google, Samsung trebuie să se miște repede. Știu că fanii Android s-au umflat în pene pentru că “Google amenință Read more…

Comunicare

IKEA, încărcarea wireless, iPhone 8 și niște ad-uri bune

IKEA nu se află la primul episod în care ia filosofia (sau marketing-ul) Apple și o adaptează propriului brand. Au făcut asta cu unul dintre cataloagele lor, iar de data asta au venit cu niște Read more…