iPhone 8 și iPhone 8 Plus au intrat la precomandă. Săptămâna asta ar trebui să le vedem prin magazine. Deși toată lumea așteaptă iPhone X, sunt câteva motive pentru care iPhone 8 este o idee bună pentru următorii doi ani.

Costuri mai mici

iPhone 8 este cu 30% mai ieftin decât iPhone X. Și aici pot încheia articolul. Dar poate vreți invers. iPhone X este cu 43% mai scump decât iPhone 8. Și aici trebuie să vă gândiți dacă chiar aveți nevoie de toate lucrurile de pe X. Și dacă e nevoie să faceți rată de cel puțin €1190. Dacă da, rămâneți la iPhone 8.

Core features care contează

Procesor A11 – checked. Cameră de 12 megapixeli, cu filmare 4K 60fps – checked. Încărcare wireless – checked. Display True Tone – checked. Minim 64GB – checked. Benchmark-uri care rup Qualcomm-ul în două  – double checked!

Ideea e că Apple pune la dispoziție noi API-uri în fiecare an. Asta înseamnă aplicații mai solicitante. Iar următoarea generație de aplicații va avea nevoie de ce-i mai bun la ora actuală.

Chestii punctuale

Aici intră Touch ID. E un moment asemănător cu scoaterea jack-ului audio de pe iPhone 7. Unii spun că Face ID e de bine, alții nu. Vom vedea. Cert e că Touch ID e perfect utilizabil și sigur.

Design-ul nu s-a schimbat mult de la iPhone 6 încoace. Însă 8 ar trebui să fie cel mai plăcut din punct de vedere tactil. Rămâne să-l vedem în magazine.

AR-ul încă nu mă convinge. Nu văd multă lume folosindu-se de mese pentru a juca diverse. Pentru magazinele de fashion, beauty și mobilă (vezi IKEA), AR-ul oferă oportunități majore.

Revin la preț: pentru cei care au cumpărat un iPhone 6S de 64GB, un iPhone 8 de aceeași capacitate este cu €50 mai ieftin.

Într-un fel, iPhone 8 devine un iPhone SE pentru actuala generație a telefoanelor din Cupertino. Iar asta nu e deloc rău, având în vedere succesul smartphone-ului de 4″.

foto via

Categories: Tech

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

Ableton anunță Live 10

Aplicația favorită de creat melodii va primi în primele luni ale 2018 o nouă versiune. Ableton Live 10 primește o serie de îmbunătățiri, plus câteva noi instrumente și efecte. Dacă ați mai vizitat acest blog, Read more…

Tech

Becurile IKEA TRADFRI devin compatibile cu Amazon Alexa și Apple HomeKit

IKEA a intrat pe piața smart home în primăvară, odată cu lansarea gamei de produse TRADFRI. O mână de becuri, un hub și o telecomandă. Am vorbit despre toate aici. Comunicarea cu asistenții virtuali inteligenți Read more…

Tech

Top 5 aplicații pe bani pentru macOS

Săptămâna trecută am vorbit despre topul personal al aplicațiilor gratuite pentru macOS. Vă puteți descurca și fără cele care sunt pe bani, însă unele dintre ele sunt foarte bune pentru suma pe care trebuie să o Read more…