Mi-a părut rău că n-am putut instala iOS 6 beta pe iPod-ul meu și deja mă resemnasem cu ideea că abia în toamnă aveam să testez hărțile noi și integrarea Facebook în sistemul de operare. Însă ieri am scormonit niște forumuri și am văzut că pot instala iOS 6 beta și fără să fiu developer. Drept urmare s-a întâmplat asta:

Hărți noi în iOS 6 Beta

Poate că cea mai importantă schimbare în versiunea a 6-a, hărțile concepute de Apple vin să înlocuiască soluția oferită de Google. Motivul ar fi rivalitatea dintre cele două mari companii, însă Apple nu s-a grăbit în a concepe un sistem nou, drept urmare rezultatul este lăudabil.

Dar.

Hărțile sunt oferite de TomTom, iar acolo unde producătorul de GPS-uri nu reușește să ofere detalii suficiente, Wikimapia preia comanda. Atuul Google este că poți găsi aproape orice pe hărțile sale, pe cele ale Apple nu prea, deși hipioții din Cupertino se lăudau că au adăugat peste 100.000 de locuri. Este aproape evident că prin România nu au ajuns: am căutat București Mall și nu m-a dus nicăieri, iar cel mai apropiat Starbucks e tot pe coasta de vest a Americii.

Facebook in iOS 6 Beta

Ceea ce aștepta toată lumea încă de anul trecut s-a întâmplat abia acum: Facebook devine parte integrată a iOS 6 beta. Cu această mutare s-a schimbat și interfața de sharing, tot procesul devenind mai simplu. La prima vedere toate merg ca uns, însă nu cred că am apucat să testez toate variantele de a împărtăși lucruri pe Facebook. Un mare plus pentru iOS 6 beta este că acum poți scrie statusuri și tweet-uri direct din notificări.

Interfață schimbată pe ici, pe colo, anume prin punctele esențiale

Apple a modificat ușor interfața prin aplicații. Aplicația iPod are slidere și butoane noi, aplicația de vreme arată mai bine, bara de status iși modifică nuanța în funcție de aplicația ce rulează, camera are interfața neagră, iar meniul de setări a mai căpătat și alte funcții (Do Not Disturb e chiar utilă).

App Store

Allah cel bun și-a lăsat geniul creativ peste laboratoarele din Cupertino și a adăugat o funcție foarte utilă în App Store. Până acum instalarea aplicațiilor era sinonimă cu deschiderea App Store ori de câte ori doream o nouă aplicație. În iOS 6 beta App Store-ul rămâne deschis în fața utilizatorului, o funcție atât de simplă încât nu știu ce le-a trebuit atâta amar de vreme să o implementeze.

Totuși e un beta

Nu mă asteptam ca toate să funcționeze bine: aplicațiile cedează mai des, sistemul răspunde mai greu, iar Passbook, o aplicație utilă dacă nu trăiești într-o țară din lumea a 3-a (România), nu servește la nimic. Până în septembrie-octombrie mai e destul timp ca toate amănuntele să fie puse la punct (mai ales hărțile).

Interesant este faptul că Google promite o experiență Maps iOS și pentru versiunea a 6-a, așa că nu e exclus să vedem o nouă aplicație foarte descărcată din App Store.

[nggallery id=3]

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Acțiunile statului ca metaforă

Mi-am adus aminte de o fază de când locuiam în Buzău. Eram undeva prin zona stadionului și așteptam pe cineva. Pe partea cealaltă a străzii, vedeam un cerșetor undeva la 60 de ani cum mergea Read more…

Cotidiene

E bine cu autobuzul pe linia de tramvai, dar…

Aud că Primăria a găsit soluția pentru fluidizarea traficului: transformarea șinelor de tramvai în benzi speciale pentru autobuz. Prin ceea ce cred că este un exces de zel, măsura prevede ca linia 21 (Sf. Gheorghe Read more…

Cotidiene

Nu există motivație mai mare decât foamea

Bănuiesc că ați văzut știrea conform căreia un sfert din tineri nu studiază sau nu muncesc. Să mă apuc acum să zic cum am muncit eu “la viața mea” nu ar rezolva mare lucru într-un Read more…