gerard pique

Oamenii sănătoși la cap se feresc de lucrurile nocive. Sau de oamenii cu aceleași trăsături dăunătoare. Îi spune “instinct de conservare” și merge al naibii de bine atunci când bunurile personale sunt puse în pericol. Cu toate astea se începe jocul la ruletă al instinctului de conservare. Vedeam azi în faina blogosferă cum un domn “doctorand” îl cară prin noroi pe un băiat cu care a interacționat pe la niște conferințe. Două lucruri am de spus:

Hotaraste-te!

Ori ieși la dans cu oamenii pe care i-ai cunoscut și îi accepți cu bune și cu rele, ori te separi, îți pui instinctul de conservare la lucru. Dacă apuci după niște luni de conviețuire armonioasă să spui că X e de căcat, atunci putem trage concluzia că, într-o formă sau alta ai prestat niște servicii sexuale.

Fii decent!

Dacă tot stăm cu nasul pe sus că suntem bloggeri, nu suntem la fel ca toți jurnaliștii și că noi nu pișcotărim precum ceilalți bloggeri, atunci ar fi cazul să arăți ceva decență și să nu scrii kilometri de rânduri înjurându-l pe un individ. Nu avem timp să citim cum respectivul e prost, repetent, îngâmfat, un lache ratat sau cum ți se pare ție că mai e.

Dacă vreau să văd lături de-astea există site-uri mult mai abilitate: CanCan, Libertatea și restul. Dacă tot ne-am apucat de blogging, hai să-l facem într-un instrument de promovare a informațiilor utile. De exemplu: câteva reguli simple ale unui domn.

Nu uita că zilele astea s-a pus în temă valoarea brandului personal în online. Un singur articol te poate arunca într-o lumină nu tocmai bună (vezi ce a scris Anne-Marie și cum a reacționat lumea, inclusiv eu) și riști să rămâi acolo foarte mult timp. 2.0 nu se șterge chiar așa de ușor.

Precizare

Dacă te afli în situația în care ai un blog în care înjuri în mod regulat și nu ai pretenții de mare deontolog, atunci articolul ăsta s-ar putea să fie fix pix pentru tine. Însă (și cu asta închei) dacă te crezi domn și vrei să arăți asta, atunci dă dovadă de cap și nu mai sta printre oamenii pe care-i consideri idioți.

PS pentru fete: Tati arată bine în poza de sus, nu? A devenit imaginea Mango, mai nou.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

2 Comments

Oana · January 28, 2013 at 19:10

Ioooooi, ce penibil! :)))

Reactii blogosferice la heitareala. Concluzii. | blogger CU GREUTATE pe un blog CU DE TOATE · January 31, 2013 at 22:41

[…] am pe Chinezu-n spate…); – eu initiasem scandalul (doar primul va fi tinut minte); – eu scriu articole prea lungi (un mare pacat de altfel); – ascult manele, iau apararea OTV-ului, am blog minunat.eu […]

Leave a Reply

Related Posts

Comunicare

Îmi place branding-ul Echipei Naționale de fotbal

Da, cred că sunt unul dintre puținele persoane care chiar apreciază gestul Echipei Naționale. Pentru că, spre deosebire de acum 20 de ani, când convocarea la Națională era cea mai mare onoare, astăzi jucătorii par Read more…

Comunicare

Facebook și activarea microfonului pentru a servi ad-uri

A ieșit în spațiul public ideea că Facebook ar cam asculta despre ce vorbim pe lângă telefon, ca mai apoi să ne servească ad-uri targetate. Sună a conspirație de tinichea de aluminiu, iar Facebook neagă Read more…

Cotidiene

Catalonia sau când ambițiile unui grup restrâns afectează milioane de oameni

De regulă, nu mă bag în astfel de lucruri, mai ales când vine vorba de o încărcătură istorică ce fierbe de foarte mulți ani. Însă, în cazul Cataloniei, nu pot să nu remarc încăpățânarea unor Read more…