instagram
Aseară am văzut că lumea începe să se isterizeze la auzul veștii că din ianuarie Instagram vinde poze ale utilizatorilor, fără ca autorii să primească un cent. După ce că serviciul e gratuit și oferă niște filtre mișto cu care să te joci, ca mai apoi să te lauzi prietenilor că Andy Warhol e un nimeni pe langa tine, lumea s-a trezit să se bată cu pumnul în piept.

N-o să discut despre cât de corectă e treaba asta, ci despre utilitatea pozelor pentru cei care cumpără. În primul rând nimic de pe Instagram n-o să intre pe print. Cine naiba vrea să pună o poză la rezoluție mică și deja alterată de filtre pe un suport printabil?

Și aici e marea problemă: aproape tot ce intra pe Instagram vine de pe un telefon mobil, nu din obiectivul unui DSLR, așa că nu văd mari companii deținătoare de website-uri să cumpere arta VGA (sau ce rezolutie o avea). Instagram e o joacă, iar cei serioși vor continua să investească în calitatea unor poze, nu în hipstereală.

Voi ce părere aveți? Este asta încă o modalitate ca Facebook să facă bani (nu uitați că Facebook a cumpărat în acest an Instagram pentru un miliard de dolari)?

PS: Asta e cea mai recentă poză făcută pe Instagram. Deja văd cum toți proprietarii de iahturi o vor cumpăra și vor face Instagramului un profit fabulos.
PS2: Poza e de 1024×1024. DTPistii se zgârie pe ochi.
Update: Instagram da presei o dezmintire.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Gagica lui Dragnea e o falsă problemă

Văd că lumea a rămas după marele Congres doar cu ideea că e nasol să umbli cu o tipă mai tânără cu 30 de ani decât tine. Ceea ce, în contextul real, adică cel politic, Read more…

Cotidiene

The Bucharest Major ne pune pe harta internațională DotA 2

N-am prea fost atent în ultima vreme și m-am trezit că România a devenit un hub important pentru jucătorii de DotA 2. Atât de important, încât se organizează The Bucharest Major chiar la noi în Read more…

Cotidiene

Următorul pas pentru salvarea idioților de pe șosea

Am fost în weekend la Buzău pe o ploaie absolut sâcâitoare. Pentru că folosesc ruta alternativă la DN2, am interacționat cu mai puțini șoferi, însă suficient de mult cât să văd că proporția de idioți Read more…