instagram
Aseară am văzut că lumea începe să se isterizeze la auzul veștii că din ianuarie Instagram vinde poze ale utilizatorilor, fără ca autorii să primească un cent. După ce că serviciul e gratuit și oferă niște filtre mișto cu care să te joci, ca mai apoi să te lauzi prietenilor că Andy Warhol e un nimeni pe langa tine, lumea s-a trezit să se bată cu pumnul în piept.

N-o să discut despre cât de corectă e treaba asta, ci despre utilitatea pozelor pentru cei care cumpără. În primul rând nimic de pe Instagram n-o să intre pe print. Cine naiba vrea să pună o poză la rezoluție mică și deja alterată de filtre pe un suport printabil?

Și aici e marea problemă: aproape tot ce intra pe Instagram vine de pe un telefon mobil, nu din obiectivul unui DSLR, așa că nu văd mari companii deținătoare de website-uri să cumpere arta VGA (sau ce rezolutie o avea). Instagram e o joacă, iar cei serioși vor continua să investească în calitatea unor poze, nu în hipstereală.

Voi ce părere aveți? Este asta încă o modalitate ca Facebook să facă bani (nu uitați că Facebook a cumpărat în acest an Instagram pentru un miliard de dolari)?

PS: Asta e cea mai recentă poză făcută pe Instagram. Deja văd cum toți proprietarii de iahturi o vor cumpăra și vor face Instagramului un profit fabulos.
PS2: Poza e de 1024×1024. DTPistii se zgârie pe ochi.
Update: Instagram da presei o dezmintire.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Urgent Cargus a primit un colet

Urgent Cargus a primit în depozitul din București un colet, în data de 14 decembrie. Conform vânzătorului, trebuia să ajungă la mine pe 15. Ideal ar fi fost să ajungă până de Crăciun (23 decembrie). A Read more…

Cotidiene

Sony anunță un obiectiv pe care nimeni nu-l vrea

Chiar înainte de CES, Sony a anunțat că următorul obiectiv pentru aparatele foto APS-C, montura E va fi un 18-135mm f3.5-5.6 OSS. Practic, este un obiectiv pe care nimeni nu-l vrea, dar de care Sony Read more…

Cotidiene

Propriul interes – de la nivel înalt, la genunchiul broaștei

Ne uităm îngroziți la cum măcelăresc băieții ăștia legile justiției din cauza a ceea ce eu rezum la propriul interes. Propriul interes de a nu pierde puterea, de a nu face pârnaie și de a Read more…