instagram
Aseară am văzut că lumea începe să se isterizeze la auzul veștii că din ianuarie Instagram vinde poze ale utilizatorilor, fără ca autorii să primească un cent. După ce că serviciul e gratuit și oferă niște filtre mișto cu care să te joci, ca mai apoi să te lauzi prietenilor că Andy Warhol e un nimeni pe langa tine, lumea s-a trezit să se bată cu pumnul în piept.

N-o să discut despre cât de corectă e treaba asta, ci despre utilitatea pozelor pentru cei care cumpără. În primul rând nimic de pe Instagram n-o să intre pe print. Cine naiba vrea să pună o poză la rezoluție mică și deja alterată de filtre pe un suport printabil?

Și aici e marea problemă: aproape tot ce intra pe Instagram vine de pe un telefon mobil, nu din obiectivul unui DSLR, așa că nu văd mari companii deținătoare de website-uri să cumpere arta VGA (sau ce rezolutie o avea). Instagram e o joacă, iar cei serioși vor continua să investească în calitatea unor poze, nu în hipstereală.

Voi ce părere aveți? Este asta încă o modalitate ca Facebook să facă bani (nu uitați că Facebook a cumpărat în acest an Instagram pentru un miliard de dolari)?

PS: Asta e cea mai recentă poză făcută pe Instagram. Deja văd cum toți proprietarii de iahturi o vor cumpăra și vor face Instagramului un profit fabulos.
PS2: Poza e de 1024×1024. DTPistii se zgârie pe ochi.
Update: Instagram da presei o dezmintire.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Comunicare

Facebook și activarea microfonului pentru a servi ad-uri

A ieșit în spațiul public ideea că Facebook ar cam asculta despre ce vorbim pe lângă telefon, ca mai apoi să ne servească ad-uri targetate. Sună a conspirație de tinichea de aluminiu, iar Facebook neagă Read more…

Cotidiene

Catalonia sau când ambițiile unui grup restrâns afectează milioane de oameni

De regulă, nu mă bag în astfel de lucruri, mai ales când vine vorba de o încărcătură istorică ce fierbe de foarte mulți ani. Însă, în cazul Cataloniei, nu pot să nu remarc încăpățânarea unor Read more…

Comunicare

O mică mizerie pe Republica.ro

Raluca Ion scrie pe Republica.ro un articol despre spargerea a 5 apartamente într-o singură zi. Este un fenomen îngrijorător și ar fi de aplaudat inițiativa celor de la Republica de a-l aduce în prim plan, Read more…