Înainte de a vorbi peste film, vreau să scriu câteva rânduri despre semnificația Guardians of the Galaxy pentru studiourile Marvel. Spre deosebire de franciza “Avengers”, GotG este adevăratul test pentru brand-ul de benzi desenate. Dacă toți ceilalți supereroi Marvel au avut parte de sute de minute pentru a fi creionați corespunzător, Peter Quill, Gamora, Drax, Rocket și Groot au trebuit să se mulțumească cu doar două ore pentru a convinge publicul că sunt demni de articole pe blog și de a doua parte a filmului.

Pentru a rezolva situația, Marvel recurge la umor, pentru ca noi să iertăm eventualele stângăcii ale personajelor. Peter Quill este echivalentul intergalactic al unui hoț de buzunare, care fură o bilă aparent de importanță majoră și începe să fie fugărit ba de oamenii personajului negativ, ba de cei care îi vor fi mai târziu colegi la divizia interstelară a BGS-ului. Surprinzător este faptul că de aici se nasc o mulțime de situații comice, care însoțesc extrem de bine celelalte părți foarte reușite ale filmului.

Una dintre ele este mariajul extrem de reușit dintre coloana sonoră și peisajele absolut superbe. Este o surpriză plăcută să vezi că muzica anilor ’80 se lipește foarte bine de CGI-ul foarte bine realizat. Dacă tot am menționat de CGI, poate e timpul să aduc vorba de Ronan, personajul negativ obsedat de distrugerea planetei Xandar pe motiv de nu știu ce tratat de pace care nu îi convine. Pentru cei ce au urmărit seria filmelor Marvel, și de această dată avem parte de un Infinity Stone (primul, Tesseract, a aparut în Thor) care, de data aceasta, poate distruge orice materie organică. Și dacă ați citit cu atenție rândurile de mai sus, exact asta se află în bila pe care Quill o fură.

Automat apare întrebarea dacă Marvel a reușit să facă un film bun. Răspunsurile diferă în funcție de ce parte a baricadei stai: dacă dorești esență de Cannes, n-ai cum să rămâi surprins de atitudinea pe alocuri puerilă a filmului, însă dacă ești fan al filmelor SF, Marvel și al unei coloane sonore foarte bune, Guardians of the Galaxy este cel mai bun film al verii.

Știu că am scris cam târziu părerile despre film (mergând totuși în ziua premierei să îl văd), însă încă rulează în cinematografe, așa că mergeți să-l vedeți dacă nu ați făcut-o până acum.

 

Categories: Film

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Film

Deadpool 2 e o pauză meritată de la temele serioase pe care le-am tot văzut în filmele cu supereroi

Pentru că nu poți produce filme cu bătăi și pelerine la nesfârșit, Marvel Studios și Warner Brothers au abordat teme ceva mai ample în filmele lor. Practic, în ultimii 3-4 ani, filosofia din spatele personajelor Read more…

Film

Încasările Infinity War îmi arată că publicul încă vrea eroi

Spielberg zicea asta în urmă cu doi ani: “We were around when the Western died and there will be a time when the superhero movie goes the way of the Western. It doesn’t mean there Read more…

Film

I, Tonya și Infinity War, cu Sebastian Stan în fața publicului român

Sebastian Stan a venit în România și am avut bafta să-l văd două zile la rând. Prima dintre ele a fost dedicată filmului “I, Tonya”, cap de afiș al American Independent Film Festival. S-a râs Read more…