În urmă cu aproape 2 ani scriam că Apple cumpără Alchemy, un plug-in decent, folosit de către producătorii de muzică. La finalul verii lui 2015, Alchemy făcea deja parte din Logic Pro X, iar ceva timp mai târziu intra pe GarageBand, în versiunea desktop. Acum câteva zile, Apple a anunțat că Alchemy face parte și din GarageBand iOS.

Pe lângă includerea sintetizatorului, Apple a adăugat și efecte precum Bitcrusher și Overdrive, un egalizator vizual (pentru master, nu pentru canal) și Audio Unit Extensions. Cele din urmă sunt aplicații din App Store cu care GarageBand poate comunica (a se citi “din care GarageBand poate înregistra”). Este un feature cu potențial foarte ridicat, întrucât GarageBand este destul de limitat în anumite privințe.

De exemplu, avem la dispoziție funcția de Automation, însă doar pentru volumul canalului, nu și pentru efecte sau pentru parametrii instrumentelor (Alchemy are o tonă, aproape la fel ca versiunea desktop).

Dacă alegeți câteva dintre cele 150 de sintetizatoare puse la dispoziție de Alchemy, vă jucați cu setările și apoi le amestecați cu un beat, vă pot ieși lucruri mult mai bune decât ceea ce am făcut eu în vreo oră:

Alchemy nu poate fi folosit în GarageBand pe device-uri lansate înainte de iPhone 6, iPad mini 4, iPad Air 2 sau iPad Pro.

Dincolo de bucuria mea legată de Alchemy, GarageBand este bun și în crearea de alte genuri de muzică. Iar dacă băgați solo-uri la chitară, puteți folosi aplicația pe post de amp.

Însă cel mai mult cred că aplicația va fi descărcată pentru modul Live Loops:

Spor la creat!

Categories: Muzica

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

1 Comment

Am făcut un cover Above & Beyond pe iPhone | Dan Pandrea · May 19, 2017 at 15:42

[…] acum ceva timp că Apple a pompat noi lucruri în versiunea iOS a aplicației GarageBand. Unul dintre ele este plugin-ul Alchemy, cumpărat de americani în urmă […]

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

Două melodii bune de la #ABGT250

Above & Beyond au marcat 250 de episoade ale emisiunii Group Therapy printr-un weekend plin de muzică organizat în America, în statul Washington (The Gorge Amphitheatre). Pe lângă melodiile lor și anunțul că următorul album, Read more…

Muzica

Evenimentele dance restrânse n-or să moară prea curând

Întotdeauna mi s-a părut amuzant să aud mari DJ că se simt la fel de bine atât pe stadion de mii de fani, cât și într-un club de 200 de persoane. Mă gândeam că e Read more…

Muzica

Cum s-a văzut Untold de la București

Ce faci când nu ești în Cluj și Untold e pe toate gardurile? Păi te uiți, că altceva n-ai ce face. Este primul Untold care mă prinde departe de complexul amenajat în jurul noului stadion. Read more…