Seara Live a X Factor a fost și poate va rămâne cea mai bună ediție a emisiunii din acest sezon. Nimic nu se compară cu un live band, oricât de genial ar fi produs și masterizat negativul. Am realizat asta încă de joi, când am fost să-l sărbătorim pe Andrei cu ocazia onomasticii: instrumentiștii repetau (printre acorduri reușisem să identific “Moves Like Jagger”, “One”, “Heal the World” și “Sex on Fire”). Trupa de dans de asemenea repeta, însă atmosfera era relaxată.

Nu avea să fie cazul aseară, când Duo Voice a deschis emisiunea cu “Heal the World”, o melodie frumoasă, mai ales că eu am avut o slăbiciune pentru interpretarea la pian, un efort dublu din punctul meu de vedere. Apoi a urmat Andrei, moment pe care l-am așteptat toată săptămâna. Coregrafia și interpretarea live au venit la doar câteva zile după momentul Maroon 5 & Victoria’s Secret și am găsit asemănări: fete, trupa și un Andrei tatuat, păcat că nu pe bune. S-a văzut că Andrei nu este obișnuit cu mișcarea scenică, efortul nu i-a priit, însă show-ul pe care l-a oferit a fost total, chiar și juriul ridicându-se pentru a dansa. După emisiune am stat de vorbă cu Andrei și (ca de obicei) a spus că poate mai mult, mai bine, mai energic. Aveam să fiu și mai surprins de prestația sa după ce am aflat că nu s-a putut baza pe casca de monitorizare.

Al treilea moment care mi s-a părut reușit a fost al celor de la T&L, aceștia alegând un mashup între “One” și “Where Is The Love”. În continuare cred că Larisa are o voce foarte bună, însă ambiția de a fi Mary J Blige a fost probabil exagerată. Gabriel rămâne în continuare pe aceeași linie, nu văd îmbunătățiri.

Probabil că cel mai inedit moment a fost cel al Dianei Hetea (care zău dacă mai țin minte ce a cântat), un fel de “I’m a bitch when I’m nice”. Nu-i contest calitățile vocale, însă adresarea unor cuvinte vulgare unor minori, chiar dacă îți sunt adversari mi se pare total deplasată. La un moment dat Andrei mi-a spus că e tensiune în casă, că se simte stresat (probabil la incidentul acesta s-a referit), că nu se poate concentra. Încă o dată i-am amintit că tot ce trebuie să facă este să învețe cât mai mult, să ofere prestații foarte bune pentru public și juriu, că de restul ne ocupăm noi, cei de afară.

Andrei a primit aseară multe like-uri pe Facebook și din partea lui Morar, la propriu. Joi am primit și eu un like din partea lui Andrei:

PS: A scris și Cristina Bazavan despre Gala X Factor de aseară.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

3 thoughts on “Pohta ce-am pohtit!”

Paula · December 4, 2011 at 14:09

ce taree!!!

Ovi · December 4, 2011 at 14:10

Mie mi-au placut mai mult t&l decat andrei…

Larisa · December 4, 2011 at 14:11

BIG LIKE ANDREIIIIIIIII!!!!

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

Tuesday Maybe este albumul de ascultat în drum spre festivaluri

Ce asculți în drum spre festivaluri? Aceleași melodii pe care vei dansa o noapte întreagă? Cam redundant, zic. Așa că v-am găsit ceva care să vă bage în starea de festival, dar care să nu Read more…

Muzica

Armin van Buuren – Sunny Days

Se pare că Armin merge pe rețeta melodiilor lansate în versiune pop, ca mai apoi să fie remixate de comunitatea DJilor trance. S-a întâmplat cu I Need You, se întâmplă și acum cu Sunny Days. Read more…

Muzica

Am făcut un cover Above & Beyond pe iPhone

Ziceam acum ceva timp că Apple a pompat noi lucruri în versiunea iOS a aplicației GarageBand. Unul dintre ele este plugin-ul Alchemy, cumpărat de americani în urmă cu vreo doi ani. Am vrut să văd Read more…