În doar câteva ore am văzut două știri care m-au impresionat. În primul rând Samsung a lansat Galaxy S3 și a mizat pe ideea “mai mult, mai mare, mai rotund”. În continuare mă întreb pe cine mai interesează aspectele tehnice. Corect, are procesor quad-core ce zbârnâie, cameră de 8 megapixeli, un ecran de 4.8 inch cu rezoluție 720p… deja am rămas fără aer. Și să nu uităm că Dell Streak, mini tableta lansată acum câțiva ani avea un diametru al ecranului de 5 inch, măcar așa știm pe unde se vor opri producătorii de telefoane.

Revenind: ce oferă în plus S3 față de S2 la capitolul inovație? Ce mi-a captat atenția este tehnologia NFC, intens lăudată de presă și văzută ca o nouă găselniță, deși tehnologia există din paleolitic. Mai mult decât atât, Samsung o arde cu “Beam”, o funcție ce permite transferul de date dacă două telefoane cu tehnologia în cauză se țin foarte aproape unul de celălalt. Nu știu ce ziceți voi dar latura asta a tehnologiei exista și acum 10 ani: se numește infraroșu și era foarte mișto când transferam tonuri midi și wallpapere.

Sunt răutăcios, însă dacă pe voi v-a convins telefonul în cauză, atunci aflați că de pe 29 mai va fi disponibil în Europa, poate și la noi.

Gadget-ul la polul opus este cel mai ieftin Android de pe piața românească: ZTE Racer II, iar numele nu corepunde deloc cu specificațiile tehnice: procesor de 500Mhz și 256MB RAM. La prețul de 379 lei la Germanos fără contract puteți fi tentați cu ușurință de mirajul unui smartphone ieftin. V-il pot recomanda în aceeași măsură în care vă pot recomanda să vă aruncați în fața trenului, pentru că un Android ieftin e un Android foarte prost. Dacă trebuie să vă încadrați totuși într-un buget, sunt sigur că operatorii de telefonie au oferte pregătite cu telefoane mai bune la abonamente decente.

Revenind la întrebarea privind aspectele tehnice, răspunsul normal ar fi că lumea este în continuare interesată de aspectele tehnice, iar cele două exemple de mai sus oferă experiențe diferite de utilizare. Rămât totuși la părerea că de la un punct chiar nu mai contează procesorul cu jdemii de nuclee.

PS: Aștept un Android care să nu crape așa de des.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Un canal de Youtube pentru fanii minimalismului

Matt D’Avella e un tip care trăiește într-un apartament minimalist și vorbește pe Youtube despre asta. Bine, a și regizat un documentar pe aceeași temă – îl puteți vedea pe Netflix. Motiv pentru care (probabil) Read more…

Cotidiene

Sunt curios ce influență poate avea un retailer asupra unui serviciu de curierat

Pentru cei care mă știu, povestea coletului Urgent Cargus din preajma Crăciunului este cunoscută. Pe scurt: un produs comandat de pe ASOS și livrat perfect până la Oradea de către DHL a ajuns în mâinile Read more…

Cotidiene

Cu ce-am rămas după un Paște petrecut acasă

E fain să te întorci acasă, mai ales de Sărbători. Prinși în bula asta a Capitalei ce respiră foarte greu, treapta mai mică de viteză a Provinciei prinde bine. După multă mâncare și tradiționala adunare Read more…