În doar câteva ore am văzut două știri care m-au impresionat. În primul rând Samsung a lansat Galaxy S3 și a mizat pe ideea “mai mult, mai mare, mai rotund”. În continuare mă întreb pe cine mai interesează aspectele tehnice. Corect, are procesor quad-core ce zbârnâie, cameră de 8 megapixeli, un ecran de 4.8 inch cu rezoluție 720p… deja am rămas fără aer. Și să nu uităm că Dell Streak, mini tableta lansată acum câțiva ani avea un diametru al ecranului de 5 inch, măcar așa știm pe unde se vor opri producătorii de telefoane.

Revenind: ce oferă în plus S3 față de S2 la capitolul inovație? Ce mi-a captat atenția este tehnologia NFC, intens lăudată de presă și văzută ca o nouă găselniță, deși tehnologia există din paleolitic. Mai mult decât atât, Samsung o arde cu “Beam”, o funcție ce permite transferul de date dacă două telefoane cu tehnologia în cauză se țin foarte aproape unul de celălalt. Nu știu ce ziceți voi dar latura asta a tehnologiei exista și acum 10 ani: se numește infraroșu și era foarte mișto când transferam tonuri midi și wallpapere.

Sunt răutăcios, însă dacă pe voi v-a convins telefonul în cauză, atunci aflați că de pe 29 mai va fi disponibil în Europa, poate și la noi.

Gadget-ul la polul opus este cel mai ieftin Android de pe piața românească: ZTE Racer II, iar numele nu corepunde deloc cu specificațiile tehnice: procesor de 500Mhz și 256MB RAM. La prețul de 379 lei la Germanos fără contract puteți fi tentați cu ușurință de mirajul unui smartphone ieftin. V-il pot recomanda în aceeași măsură în care vă pot recomanda să vă aruncați în fața trenului, pentru că un Android ieftin e un Android foarte prost. Dacă trebuie să vă încadrați totuși într-un buget, sunt sigur că operatorii de telefonie au oferte pregătite cu telefoane mai bune la abonamente decente.

Revenind la întrebarea privind aspectele tehnice, răspunsul normal ar fi că lumea este în continuare interesată de aspectele tehnice, iar cele două exemple de mai sus oferă experiențe diferite de utilizare. Rămât totuși la părerea că de la un punct chiar nu mai contează procesorul cu jdemii de nuclee.

PS: Aștept un Android care să nu crape așa de des.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Cum îți dai seama dacă oamenii vor o schimbare în bine

Știți că românii așteaptă venirea unui Mesia politic, care să ne arate calea și noi să ne schimbăm după învățăturile lui. De asemenea, știți că românii se ghidează după dictonul “să se facă, apoi respectăm Read more…

Cotidiene

Emoji-urile sunt dovada că am luat-o pe arătură cu politically corectness-ul

Se discută foarte mult pe tema “corectitudinii politice” și în ce doză e suficientă pentru a nu face mai mult rău decât bine. Emoji-urile sunt dovada definitivă că ce-i mult strică. Pentru cei care au Read more…

Cotidiene

Patru ore prin Salonic

Am fost o săptămână în Grecia și, cu ocazia asta, am dat o raită prin Salonic. Timp de vreo 4 ore cât le-am petrecut la pas prin centrul orașului, vibe-ul a fost un mix de Read more…