M-am uitat un pic peste specificațiile proaspătului anunțat Fujifilm X-A5 și, la prima vedere, are tot ce trebuie pentru vloggerii de azi.

Mic, ușor, touchscreen rabatabil la 180 de grade, înregistrare 4K* și Full HD (la 120fps), intrare audio pentru microfon, hotshoe, sistem hibrid de focalizare și un preț de $600, în versiunea cu obiectivul de kit. Față de Panasonic și Olympus, Fuji folosește senzori APS-C, deci performanțele în lumină scăzută ar trebui să fie mai bune. Singurul minus pe care pasionații de fotografie îl pot imputa noului Fuji este că nu are vizor electronic.

Nu cred că vloggerii vor duce lipsa unui vizor electronic, mai ales că mirrorless-ul ăsta va fi folosit cel mai mult timp cu ecranul rabatat la 180 de grade. Dar faptul că are intrare de microfon, plus posibilitatea de a trage la 120fps în Full HD extinde un pic opțiunile creative ale celor care urcă frecvent conținut video pe Youtube și Facebook.

Este ceea ce Sony ar trebui să lanseze ca înlocuitor pentru vechiul a5100 să depășească odată cu lansarea înlocuitorului pentru vechiul a5100.

UPDATE: pentru că era prea frumos ca toate astea să coste doar $600, am remarcat că X-A5 trage 4K la doar 15fps, ceea ce îl face inutilizabil și poate captura 120 fps doar la rezoluție 720p. Hai că, până la urmă, are Sony șansa să lanseze ceva mai bun de 1 martie.

Categories: Foto

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Foto

Samsung Galaxy S9: fenta cu diafragma variabilă

Samsung promite că va reinventa camera foto pe următorul Galaxy, iar zvonurile menționează includerea unei diafragme variabile. Oricât de mult ar urla fanii că “asta schimbă TOTUL”, o diafragmă cu două setări (f1.7 și f2.4) Read more…

Foto

Sony a6300: primele păreri

Articolul de față tratează decizia de a cumpăra un Sony a6300, ce am folosit înainte și care sunt primele păreri, după aproximativ 3 săptămâni de utilizare. Cei care au mai vizitat blogul știu că aparatul Read more…

Foto

Sony anunță un obiectiv pe care nimeni nu-l vrea

Chiar înainte de CES, Sony a anunțat că următorul obiectiv pentru aparatele foto APS-C, montura E va fi un 18-135mm f3.5-5.6 OSS. Practic, este un obiectiv pe care nimeni nu-l vrea, dar de care Sony Read more…