Trei filme, Red Dawn, Olympus Has Fallen și White House Down, au ca subiect un lucru pe care americanii nu l-au avut de la Pearl Harbor încoace*: inamicii statului atacând țara. O luăm pe rând:

Red Dawn este un remake infect în care vedem amendamentul al doilea în plină glorie. Au venit coreenii peste noi, luăm pușca și le facem piercinguri. Nu înțeleg ce caută Hemsworth acolo, dar probabil banii au fost frumoși.

Olympus Has Fallen duce patriotardismul și mai departe, prin atacarea Casei Albe de o forță paramilitară din Coreea de Nord. Gerard Butler, gândindu-se probabil la excursia din România și antrenamentul pe care trebuie să-l facă dacă ajunge prin Ferentari, îi franjurează pe gălbejiți și-l salvează pe El Presidente. De remarcat sacrificiul pe care filmul îl arată.

White House Down îl are ca Președinte pe Jamie “get your hands off my Air Jordans” Foxx. De data asta cineva din interior trădează, Joe Biden al filmului moare în Air Force One și Channing Tatum este albul potrivit la locul potrivit.

Publicul a primit cele trei filme cu impresii călduțe spre reci, semn că nu sunt impresionați de scenariile astea. Pe bune acum: pornirea unui război sau a unui conflict pe teritoriu american ține de domeniul SF-ului.

*nu pun la socoteală World Trade Center. Din motivele pe care poate le știți și voi.

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Nenorociții de la Mega Mall

Cred că s-a făcut o săptămână de când parcarea de la Mega Mall are bariere și bonuri. Nimic neobișnuit până acum. Deși nu scrie nicăieri pe tichet dacă există vreo perioadă de gratuitate, câteva vizite Read more…

Cotidiene

83,4 kilometri de autostradă în 3 ani. Îndrăznește să crezi!

În decembrie 2014, Ministerul Transporturilor inaugura 28.2 de kilometri de autostradă, între Arad și Nădlac. De atunci, mândra noastră patrie s-a mai împodobit cu 83.4 kilometri. Anul acesta am inaugurat o jumătate de lot în Read more…

Cotidiene

S-o înjurăm pe Firea că îndeamnă la respectarea legii

Acum niște ani, Victor Ponta se declara împotriva unei idei doar pentru simplul motiv că Traian Băsescu era pro. Nu conta dacă ideea era bună (sau rea), Ponta era contra pentru că el trebuia să Read more…