Trei filme, Red Dawn, Olympus Has Fallen și White House Down, au ca subiect un lucru pe care americanii nu l-au avut de la Pearl Harbor încoace*: inamicii statului atacând țara. O luăm pe rând:

Red Dawn este un remake infect în care vedem amendamentul al doilea în plină glorie. Au venit coreenii peste noi, luăm pușca și le facem piercinguri. Nu înțeleg ce caută Hemsworth acolo, dar probabil banii au fost frumoși.

Olympus Has Fallen duce patriotardismul și mai departe, prin atacarea Casei Albe de o forță paramilitară din Coreea de Nord. Gerard Butler, gândindu-se probabil la excursia din România și antrenamentul pe care trebuie să-l facă dacă ajunge prin Ferentari, îi franjurează pe gălbejiți și-l salvează pe El Presidente. De remarcat sacrificiul pe care filmul îl arată.

White House Down îl are ca Președinte pe Jamie “get your hands off my Air Jordans” Foxx. De data asta cineva din interior trădează, Joe Biden al filmului moare în Air Force One și Channing Tatum este albul potrivit la locul potrivit.

Publicul a primit cele trei filme cu impresii călduțe spre reci, semn că nu sunt impresionați de scenariile astea. Pe bune acum: pornirea unui război sau a unui conflict pe teritoriu american ține de domeniul SF-ului.

*nu pun la socoteală World Trade Center. Din motivele pe care poate le știți și voi.

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Gagica lui Dragnea e o falsă problemă

Văd că lumea a rămas după marele Congres doar cu ideea că e nasol să umbli cu o tipă mai tânără cu 30 de ani decât tine. Ceea ce, în contextul real, adică cel politic, Read more…

Cotidiene

The Bucharest Major ne pune pe harta internațională DotA 2

N-am prea fost atent în ultima vreme și m-am trezit că România a devenit un hub important pentru jucătorii de DotA 2. Atât de important, încât se organizează The Bucharest Major chiar la noi în Read more…

Cotidiene

Următorul pas pentru salvarea idioților de pe șosea

Am fost în weekend la Buzău pe o ploaie absolut sâcâitoare. Pentru că folosesc ruta alternativă la DN2, am interacționat cu mai puțini șoferi, însă suficient de mult cât să văd că proporția de idioți Read more…