Trei filme, Red Dawn, Olympus Has Fallen și White House Down, au ca subiect un lucru pe care americanii nu l-au avut de la Pearl Harbor încoace*: inamicii statului atacând țara. O luăm pe rând:

Red Dawn este un remake infect în care vedem amendamentul al doilea în plină glorie. Au venit coreenii peste noi, luăm pușca și le facem piercinguri. Nu înțeleg ce caută Hemsworth acolo, dar probabil banii au fost frumoși.

Olympus Has Fallen duce patriotardismul și mai departe, prin atacarea Casei Albe de o forță paramilitară din Coreea de Nord. Gerard Butler, gândindu-se probabil la excursia din România și antrenamentul pe care trebuie să-l facă dacă ajunge prin Ferentari, îi franjurează pe gălbejiți și-l salvează pe El Presidente. De remarcat sacrificiul pe care filmul îl arată.

White House Down îl are ca Președinte pe Jamie “get your hands off my Air Jordans” Foxx. De data asta cineva din interior trădează, Joe Biden al filmului moare în Air Force One și Channing Tatum este albul potrivit la locul potrivit.

Publicul a primit cele trei filme cu impresii călduțe spre reci, semn că nu sunt impresionați de scenariile astea. Pe bune acum: pornirea unui război sau a unui conflict pe teritoriu american ține de domeniul SF-ului.

*nu pun la socoteală World Trade Center. Din motivele pe care poate le știți și voi.

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Auto

Alternativă la DN2

Pentru că am trecut peste unul dintre cele mai sângeroase weekend-uri de pe șoselele României, vă las mai jos o variantă de evitare a Drumului Național 2, între Buzău și București. Varianta e valabilă atât Read more…

Cotidiene

Avem conducătorii pe care îi merităm

Un consilier local din comuna Sadu, judeţul Sibiu, a propus ca poliţiştii să anunţe mai întâi la Primărie când vin să facă razii în comună, ca oamenii să se poată feri. „Noi îi plătim, şi Read more…

Cotidiene

Acțiunile statului ca metaforă

Mi-am adus aminte de o fază de când locuiam în Buzău. Eram undeva prin zona stadionului și așteptam pe cineva. Pe partea cealaltă a străzii, vedeam un cerșetor undeva la 60 de ani cum mergea Read more…