Lasă-le pe femei să facă puțină ordine în haosul creat de filmele lui Snyder! Wonder Woman este cel mai bun film din universul DC (de până acum), iar viitorul Justice League pare că va fi ceea ce trebuie.

Wonder Woman renunță la obsesia simbolisticii pe care am văzut-o în Batman v Superman și spune o poveste simplă, dar bine structurată. Chiar și motivul aducerii aminte este scris eficient: Bruce Wayne îi trimite Dianei fotografia originală din Batman v Superman și astfel vedem cum a ajuns Wonder Woman să lupte în primul război mondial.

N-o să dau prea multe detalii, pentru că e genul de film pe care vă recomand să-l vedeți neapărat în cinema. Trailer-ul vă oferă destul de multe detalii despre mersul lucrurilor: Diana se antrenează pe insula amazoanelor, Steve ajunge acolo din întâmplare și povestește despre război. Cei doi pornesc în lumea bărbaților pentru a-l opri și, undeva pe la final, are loc și bătălia cea mare cu nemții.

Dacă v-au plăcut Legendele Olimpului, o să primiți nume precum Zeus, Ares, Artemis, Hestia, Hipolita și Antiope. Dacă v-a plăcut filosofia din Batman v Superman, o să primiți eterna întrebare dacă omenirea merită a fi salvată.

Minusuri? Nu prea. Însă deznodământul filmului m-a făcut să mă întreb cum de a fost posibil al doilea război mondial, însă există toate șansele ca următorul film din seria Wonder Woman să explice acest lucru.

Mai sunt niște chichițe gen Steve a fugit cu avionul din Turcia, s-a prăbușit undeva în Marea Egee. Apoi a plecat de pe insula amazoanelor noaptea, iar în ziua următoare era deja în Londra. Ca să vă faceți o idee, din Patras până în Veneția faci 12 ore pe mare.

Nu există scenă după genericul de final, așa că vă puteți ridica din scaune după ce Diana încheie povestea.

Warner Brothers estimează că primul weekend de încasări va aduce între $65 și $75 milioane în State, în timp ce site-urile de specialitate împing cifrele către $90 de milioane. Oriunde s-ar trage linie, Wonder Woman este primul film din DC Universe pe care vi-l recomand cu tărie.

Categories: Film

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

0 thoughts on “La film: Wonder Woman”

Leave a Reply

Related Posts

Film

Peter Parker a apărut în Universul Cinematic Marvel în Iron Man 2

Una pentru fani. De când Spider-Man a fost confirmat pentru Universul Cinematic Marvel (pre Captain America: Civil War), au apărut zvonuri cum că puștiul salvat de Tony Stark în Iron Man 2 este chiar Peter Read more…

Film

Javier Bardem știe să joace antagoniști

Încercam să îmi dau seama ce m-a atras la ultimul Pirates of the Caribbean și mi-am adus aminte de o vorbă: eroul e la fel de bun precum antagonistul cu care se luptă. Johnny Depp Read more…

Film

Guardians of the Galaxy Vol 2

E foarte ușor să te îmbeți de pe urma succesului primului film. Marvel a mizat pe niște eroi de care nu prea auzise nimeni și, ce să vezi, le-a ieșit foarte frumos la box office. Read more…