Undeva, pe parcursul filmului, în mijlocul unei scene ridicole de acțiune, mi-a picat fisa. Kingsman – The Golden Circle e un soi de Austin Powers, dar fără comedia aia ce se vrea a fi in your face, specifică lui Mike Myers.

În schimb, îl avem la cârmă pe Matthew Vaughn, responsabil și pentru primul Kingsman. Povestea primului film continuă decențel: Eggsy simte lipsa lui Harry, încă nu e un agent Kingsman complet concentrat pe misiuni ca la carte, iar Merlin (Mark Strong) e acolo ca să-l ghideze.

Asta până când tot ceea ce înseamnă Kingsman este făcut una cu pământul, pe bază de doze sănătoase de rachete. Așa aflăm că antagonistul celui de-al doilea film Kingsman este Julieanne Moore, ceva conducătoare de cartel asiatic de droguri, cu piețe de desfacere pe peste tot.

Planul ei se încadrează lejer în categoria lui Dr. Evil, pe modelul “let’s hijack some nuclear weapons and hold the world hostage”. Numai că, în cazul Kingsman – The Golden Circle, armele nucleare au o altă formă. De aici urmează o serie de acțiuni filmate în stilul lui Vaughn.

A, da. Apare și echivalentul Kingsman de peste Atlantic – Statesman. La fel de ridicoli, însă cu un detaliu ce are mai mult sens decât croitoria britanicilor: agenția secretă Statesman își asigură fondurile prin vânzarea de alcool. Nu știu, dar chestia asta îmi dă mai bine în carnețelul de lucruri care ar putea fi pe bune.

All in all, The Golden Circle este o revenire în forță a tributului adus James Bond-ului lui Connery, însă fără umorul imatur al lui Myers, dar cu mai multă violență gratuită. De văzut dacă v-a plăcut primul Kingsman.

PS: E și Elton în film. Ridicol până la Dumnezeu și înapoi.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Film

A Night at the Garden: Statele Unite ale Americii sub nazism

E greu să pui Statele Unite ale Americii lângă nazism, chiar și cu tot ceea ce s-a întâmplat în Charlottesville. Cele două concepte sunt diametral opuse: o țară formată din imigranți versus o țară locuită Read more…

Film

Cât de greu e Mjolnir, ciocanul lui Thor

Nerd stuff ahead. Țin chestia asta de câteva luni! Thor: Ragnarok apare în sălile de cinema pe 3 noiembrie, iar mașinăria de marketing a celor de la Marvel a început să bage serios în viteză. Read more…

Film

De ce să mergeți la The Hitman’s Bodyguard

Filmul se încadrează în lejerele de vară. Scriitorii au mizat din start pe improvizațiile actorilor (Reynolds, Jackson, Hayek) și pe abilitatea lui Gary Oldman de a juca psihopați. Așa că așteptați-vă la constatările specifice ale Read more…