Undeva, pe parcursul filmului, în mijlocul unei scene ridicole de acțiune, mi-a picat fisa. Kingsman – The Golden Circle e un soi de Austin Powers, dar fără comedia aia ce se vrea a fi in your face, specifică lui Mike Myers.

În schimb, îl avem la cârmă pe Matthew Vaughn, responsabil și pentru primul Kingsman. Povestea primului film continuă decențel: Eggsy simte lipsa lui Harry, încă nu e un agent Kingsman complet concentrat pe misiuni ca la carte, iar Merlin (Mark Strong) e acolo ca să-l ghideze.

Asta până când tot ceea ce înseamnă Kingsman este făcut una cu pământul, pe bază de doze sănătoase de rachete. Așa aflăm că antagonistul celui de-al doilea film Kingsman este Julieanne Moore, ceva conducătoare de cartel asiatic de droguri, cu piețe de desfacere pe peste tot.

Planul ei se încadrează lejer în categoria lui Dr. Evil, pe modelul “let’s hijack some nuclear weapons and hold the world hostage”. Numai că, în cazul Kingsman – The Golden Circle, armele nucleare au o altă formă. De aici urmează o serie de acțiuni filmate în stilul lui Vaughn.

A, da. Apare și echivalentul Kingsman de peste Atlantic – Statesman. La fel de ridicoli, însă cu un detaliu ce are mai mult sens decât croitoria britanicilor: agenția secretă Statesman își asigură fondurile prin vânzarea de alcool. Nu știu, dar chestia asta îmi dă mai bine în carnețelul de lucruri care ar putea fi pe bune.

All in all, The Golden Circle este o revenire în forță a tributului adus James Bond-ului lui Connery, însă fără umorul imatur al lui Myers, dar cu mai multă violență gratuită. De văzut dacă v-a plăcut primul Kingsman.

PS: E și Elton în film. Ridicol până la Dumnezeu și înapoi.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Film

Black Panther ca punct de cotitură pentru Marvel

Cel mai bun mod de a vedea un blockbuster la cinema este într-o zi de luni, undeva la prânz. Alături de alți maxim 10 oameni am văzut cel mai recent film produs de Marvel. Nu Read more…

Film

Ce supereroi vedem în 2018 la cinema

A mai trecut un an plin de supereroi la cinema. Hollywood a prins rețeta, așa că în 2018 nu apucăm să ne tragem sufletul din vizionat filme cu supereroi. Mai jos găsiți filmele de la Read more…

Film

Disney e în discuții să preia 21st Century Fox

Jurnaliștii de finanțe din State au o săptămână plină – Disney vrea să preia Fox Studios pentru vreo $60 miliarde. Toți fanii Marvel din lume au luat-o razna, pentru că putem vedea, în sfârșit, membrii Read more…