Weekend-ul trecut a însemnat o porție dublă de filme: unul proaspăt ieșit din cuptorul Sony, celălalt mai vechi, dar interesant la prima vedere. Despre The Amazing Spider-Man 2:

Extraordinar de mult CGI, dar de o foarte bună calitate. Jamie Foxx arată că poate să joace un personaj negativ: un electrician (mă rog, mult mai potent decât Doreii noștri) cu probleme la mansardă, căruia îi sare siguranța când își capătă puterile. Cred că e antagonistul cu setul cel mai impresionant de puteri.

Din păcate ceilalți doi băieți răi din trailer nu prea stau în costumele lor, pentru ei pregătindu-se partea a 3-a, ce va ieși în 2016. Pe lângă toate bătăile din film, Peter Parker încearcă să afle ce s-a întâmplat cu părinții lui, să o țină în siguranță pe Gwen Stacey și să își spele singur rufele.

Sunt câteva situații care nu mă dau pe spate pe parcursul filmului, dar The Amazing Spider-Man 2 merită, mai ales că Andrew Garfield și Emma Stone sunt un cuplu mult mai reușit pe ecran decât Maguire și Dunst.

Al doilea film văzut în weekend este Her. Da, ideea este originală, merită cele două ore și mă face să îmi pun niște întrebări serioase în legătură cu interacțiunea interumană. O să las și niște spoilere aici (așa că închide tab-ul dacă vrei să vezi filmul), pentru că sunt niște întrebări de bun simț despre societatea în care trăiește Theodore, principalul personaj:

  • Ce companie întreagă la minte face un sistem de operare care să interacționeze cu altele la modul deranjant de uman?
  • De ce un sistem de operare poate să trimită mesaje fără a cere permisiunea proprietarului?
  • În finalul filmului aflăm că Samantha, sistemul de operare, decide să plece cu celelalte sisteme. Unde? Nu am priceput. În acest caz nu este normal ca Theodore să sune la ANPC-ul lor și să își ceară banii înapoi?
  • Și dacă tot am ajuns aici: dacă mulți oameni au rămas fără sistem de operare din senin, nu-i așa că respectiva companie ar cam trebui să dea faliment?
  • Și o întrebare care nu îmi aparține: de ce toți bărbații din film au pantalonii cu o talie foarte înaltă?


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

1 Comment

Foius · May 16, 2014 at 15:10

Ca si barbat imi e rusine sa recunosc ca am vazut filmul her, insa cat timp nu esti un adevarat fan al actiunii si aventuri sunt slabe sanse sa iti placa acest film daca esti barbat…
Insa na ,acum depinde si in ce conditii il vezi:)), eu nu m-as uita cu prietena la filmul asta:)), nu de alta dar cred ca mi-ar bate calculatorul dupa ce il vede.

Leave a Reply

Related Posts

Film

Deadpool 2 e o pauză meritată de la temele serioase pe care le-am tot văzut în filmele cu supereroi

Pentru că nu poți produce filme cu bătăi și pelerine la nesfârșit, Marvel Studios și Warner Brothers au abordat teme ceva mai ample în filmele lor. Practic, în ultimii 3-4 ani, filosofia din spatele personajelor Read more…

Film

Încasările Infinity War îmi arată că publicul încă vrea eroi

Spielberg zicea asta în urmă cu doi ani: “We were around when the Western died and there will be a time when the superhero movie goes the way of the Western. It doesn’t mean there Read more…

Film

I, Tonya și Infinity War, cu Sebastian Stan în fața publicului român

Sebastian Stan a venit în România și am avut bafta să-l văd două zile la rând. Prima dintre ele a fost dedicată filmului “I, Tonya”, cap de afiș al American Independent Film Festival. S-a râs Read more…