homer_beerDin punctul meu de vedere berea este un aliment şi automat trebuie tratată ca atare. Aşa că ori de câte ori am ocazia, bag o porţie, maxim două. Despre socializare în timpul consumului de bere se poate spune multe (deja ştiţi clişeele) şi pentru un baiat care a crescut în Provincie, orice ieşire era bine venită.

Aş vrea să vă povestesc de un episod drag mie, aproape emblematic în ceea ce priveşte statutul berii din perspectivă proprie: 2 iulie 2006. Terminasem clasa a 11-a, eram acasă şi mă trezesc cu vecinul de la 3 la uşă. Mândru nevoie mare, tipul se combinase cu una şi avea nevoie de serviciile mele pentru că domniţa venea cu o prietenă. Chiar în perioada respectivă s-au nimerit Serbările Timişoreana în centrul oraşului. Bun: bere, muzică şi prospături!

Ar trebui să menţionez că mintea unui bărbat presupune că dacă o tipă îşi aduce o prietenă la double-date, calitatea materialului va fi măcar acceptabilă. N-a fost. Respectivul vecin ştie şi acum câte cuvinte de şantier şi-a luat din partea mea, dar lucrurile s-au îndreptat pe parcurs (nu, n-am turnat în mine până s-a făcut aia bună).

Oraşul mic, toată lumea se cunoaşte cu toată lumea. Dau peste un văr şi un amic. Îl expediez repede pe vecin cu tot cu prietenă şi cu prietena prietenei şi rămân cu băieţii. În câteva minute mă întâlnesc cu foarte multă lume, lărgim grupul, luăm câte o bere, părăsim Piaţa Daciei şi ne îndreptăm către un loc mai retras. Pe drum ajung să cunosc multă lume, ca într-un final, ajunşi la destinaţie, să ocupăm vreo trei mese. Voie bună, bere (evident) şi legături care s-au păstrat în timp. Ţin minte că în noaptea aia am ajuns acasă pe la 1-2. De atunci se întâmplă foarte rar să schimb berea pe care o consum cu prietenii şi mereu o asociez cu ieşirile în oraş.

Motivul pentru care am vorbit despre întâmplarea asta se rezumă la cea mai nouă campanie Timişoreana: Drumul Mingii. Pe scurt, 1000 de pasionaţi de fotbal vor parcurge 2400 km cu mingea la picior, timp de 40 de zile. Dacă vreţi să luaţi parte la acest eveniment, puteţi să aflaţi mai multe pe site-ul FotbalAdevarat, pe Facebook şi pe Twitter. A da… şi unul dintre cei 1000 va da pasa de start în Finala Cupei României (Braşov, 25 mai 2011).

PS: Dacă aş fi avut timp, m-aş fi băgat fără ezitare, mai ales că Drumul Mingii trece atât prin oraşul natal, cât şi pe la bunici.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Gagica lui Dragnea e o falsă problemă

Văd că lumea a rămas după marele Congres doar cu ideea că e nasol să umbli cu o tipă mai tânără cu 30 de ani decât tine. Ceea ce, în contextul real, adică cel politic, Read more…

Cotidiene

The Bucharest Major ne pune pe harta internațională DotA 2

N-am prea fost atent în ultima vreme și m-am trezit că România a devenit un hub important pentru jucătorii de DotA 2. Atât de important, încât se organizează The Bucharest Major chiar la noi în Read more…

Cotidiene

Următorul pas pentru salvarea idioților de pe șosea

Am fost în weekend la Buzău pe o ploaie absolut sâcâitoare. Pentru că folosesc ruta alternativă la DN2, am interacționat cu mai puțini șoferi, însă suficient de mult cât să văd că proporția de idioți Read more…