Fuego
Azi m-a trăznit o întrebare apăsătoare: de ce e Fuego ținta tuturor ironiilor dâmbovițene (le putem spune și mișto-uri)? N-am putut găsi niciun motiv. Mai toți ne legăm de cunoscuta melodie “Împodobește, mamă, bradul” (sper că ăsta-i titlul). M-am uitat peste CV-ul lui Paul Surugiu (căci așa îl cheamă) și am văzut cursuri de canto, profesor Marius Țeicu și Facultatea de Teatru. Deci omul știe, însă motivele pentru care e luat la mișto îmi scapă. Un motiv real.

Recunosc, până și eu m-am folosit de imaginea lui pentru a genera reacții, Bunescu a avut mai mult succes ca mine. O pseudo-explicație pentru asta constă în faptul că Fuego, un artist relativ tânăr, are un public ce se încadrează în cel al farmaciilor Catena.

Diferența dintre Fuego și Hrușcă, un alt artist ironizat, este că nativul din Turda este prezent în cultura populară (pot spune chiar urbană) tot anul, pe când deținătorul de ler apare odată cu luna a 12-a din calendar. Deci lui Hrușcă îi putem identifica factorii de amuzament. Ler, chitară și concerte la Sala Palatului. Fuego? Zău că am rămas în pană de idei.

Așa că vă rog să comentați: de ce e Fuego luat la mișto?

Categories: Muzica

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

2 Comments

Cat · April 11, 2013 at 03:18

Pana acum erau luati in ras manelistii, iar acum nu stiu ce dracu’ au cu el? Are un public al lui, are spectacole, multe spectacole si, mai ales, n-a jignit pe nimeni. De ce il provoaca toti frustratii, nu inteleg. Nu a iesit pe la emisiuni sa faca scandaluri, nu s-a comparat cu niciun alt artist. A cantat si a facut spectacol pentru publicul lui fidel. Si asa il stie lumea, un baiat la locul lui. Dar, daca un prost arunca o piatra intr-un rau, o suta de destepti nu reusesc s-o scoata… Poti sa retractezi ulterior. Degeaba! Raul a fost facut si nu se mai poate repara nimic. Si oamenii sunt superficiali si, pun botu’, ca sa zic asa, mult prea usor la tot felul de can-can-uri. Pacat, mare pacat! Are voce, transmite emotii, are talent ! Ar merita cu totul alt tratament la el in tara.

maria · October 25, 2017 at 19:53

Eu nu as spune ca are public fani farmaciilor Catena . pentru ca place chiar si tinerilor .Eu merg anual in USA la prieteni si de fiecare data I-mi cer sa le aduc CD -uri cu Fuego ,Mentionez ca si prietenii mei si cunostintele lor care sunt romani iubesc muzica lui FUEGO .ba chiar ar vrea sa -l invite acolo candva . Cei care vorbesc urat despre el sunt invidiosi pentru ca nu au ajuns la valoarea lui .

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

UNTOLD 2018: in need of some Anjuna Love

Ieri au ieșit trei știri importante despre Untold Festival. Prima dintre ele: următoarea ediție va avea loc între 2 și 5 august. Tot la Cluj, tot în același în parc și tot cu aceeași atmosferă Read more…

Muzica

Ableton anunță Live 10

Aplicația favorită de creat melodii va primi în primele luni ale 2018 o nouă versiune. Ableton Live 10 primește o serie de îmbunătățiri, plus câteva noi instrumente și efecte. Dacă ați mai vizitat acest blog, Read more…

Muzica

Două melodii bune de la #ABGT250

Above & Beyond au marcat 250 de episoade ale emisiunii Group Therapy printr-un weekend plin de muzică organizat în America, în statul Washington (The Gorge Amphitheatre). Pe lângă melodiile lor și anunțul că următorul album, Read more…