IMG_0006

iCloud este un serviciu bun oferit de Apple, însă Google rămâne în continuare tătucul sincronizării pe mobil. Iată ce servicii folosesc și cum puteți să le configurați pe telefonul sau tableta Apple:

Google Contacts

Primul Android (și singurul) pe care l-am deținut a fost un HTC Wildfire și pe vremea aia am rămas surprins să văd cât de multe poate oferi Google într-un pachet așa de mic și ieftin. În Android sincronizarea e extrem de simplă: ai introdus datele contului de Google, iar telefonul este sincronizat cu tot ce ține de userul respectiv. În iOS sunt doi pași suplimentari, însă nu-i complicat.

În setări veți găsi secțiunea Mail, Contacts, Calendars, iar acolo puteți adăuga un nou cont. Nu selectați Gmail, ci mergeți la Other. Veți vedea opțiunea Add CardDAV Account sub Contacts, în care veți introduce niște date simple:

Google

Google Calendar

Procedura e identică cu cea de mai sus, singura diferență fiind opțiunea Add CardDAV Account de sub Calendars. iPhone permite sincronizarea datelor cu serverele Google o dată la 15 minute. Zic că-i rezonabil.

Gmail

Am zis să-mi fac viața mai ușoară cu cele câteva adrese de mail. Drept urmare toate redirecționează către contul de Gmail. Am instalat aplicația iOS și de atunci experiența mail-ului pe telefon e mult mai bună. Plus că Google face un lucru extraordinar cu noul design.

Explicația redirecționării (și nu a adăugării manuale) e că serverele Google verifică o dată la fiecare oră ce se întâmplă pe celelalte mail-uri ale tale. Partea frumoasă e că Google îți permite să răspunzi mail-urilor prin adresa cărora le-au fost destinate. În secțiunea Accounts and Import (versiunea Desktop a Gmail) din setări găsiți opțiunea următoare:

Accounts & ImportAstea sunt cele trei mari capitole ale sincronizării Google în iOS. Dacă nu-ți convine nici funcția Photo Stream a Apple, atunci aplicația Google+ are funcție de sincronizare a tuturor pozelor pe care le faci. Eu nu m-am folosit de ea, încă prefer ce îmi oferă Apple.

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

1 Comment

Cum te poate salva un back-up | Dan Pandrea · July 26, 2016 at 21:26

[…] Iar pentru cei care nici măcar pe telefon nu au vreun back-up și apoi se smiorcăie că și-au pierdut numerele de telefon, învățați să sincronizați datele prin Google. Se face automat și vă scapă de foarte multe bătăi de cap. Un articol mai vechi despre asta citiți aici. […]

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Gagica lui Dragnea e o falsă problemă

Văd că lumea a rămas după marele Congres doar cu ideea că e nasol să umbli cu o tipă mai tânără cu 30 de ani decât tine. Ceea ce, în contextul real, adică cel politic, Read more…

Cotidiene

The Bucharest Major ne pune pe harta internațională DotA 2

N-am prea fost atent în ultima vreme și m-am trezit că România a devenit un hub important pentru jucătorii de DotA 2. Atât de important, încât se organizează The Bucharest Major chiar la noi în Read more…

Cotidiene

Următorul pas pentru salvarea idioților de pe șosea

Am fost în weekend la Buzău pe o ploaie absolut sâcâitoare. Pentru că folosesc ruta alternativă la DN2, am interacționat cu mai puțini șoferi, însă suficient de mult cât să văd că proporția de idioți Read more…