IMG_0006

iCloud este un serviciu bun oferit de Apple, însă Google rămâne în continuare tătucul sincronizării pe mobil. Iată ce servicii folosesc și cum puteți să le configurați pe telefonul sau tableta Apple:

Google Contacts

Primul Android (și singurul) pe care l-am deținut a fost un HTC Wildfire și pe vremea aia am rămas surprins să văd cât de multe poate oferi Google într-un pachet așa de mic și ieftin. În Android sincronizarea e extrem de simplă: ai introdus datele contului de Google, iar telefonul este sincronizat cu tot ce ține de userul respectiv. În iOS sunt doi pași suplimentari, însă nu-i complicat.

În setări veți găsi secțiunea Mail, Contacts, Calendars, iar acolo puteți adăuga un nou cont. Nu selectați Gmail, ci mergeți la Other. Veți vedea opțiunea Add CardDAV Account sub Contacts, în care veți introduce niște date simple:

Google

Google Calendar

Procedura e identică cu cea de mai sus, singura diferență fiind opțiunea Add CardDAV Account de sub Calendars. iPhone permite sincronizarea datelor cu serverele Google o dată la 15 minute. Zic că-i rezonabil.

Gmail

Am zis să-mi fac viața mai ușoară cu cele câteva adrese de mail. Drept urmare toate redirecționează către contul de Gmail. Am instalat aplicația iOS și de atunci experiența mail-ului pe telefon e mult mai bună. Plus că Google face un lucru extraordinar cu noul design.

Explicația redirecționării (și nu a adăugării manuale) e că serverele Google verifică o dată la fiecare oră ce se întâmplă pe celelalte mail-uri ale tale. Partea frumoasă e că Google îți permite să răspunzi mail-urilor prin adresa cărora le-au fost destinate. În secțiunea Accounts and Import (versiunea Desktop a Gmail) din setări găsiți opțiunea următoare:

Accounts & ImportAstea sunt cele trei mari capitole ale sincronizării Google în iOS. Dacă nu-ți convine nici funcția Photo Stream a Apple, atunci aplicația Google+ are funcție de sincronizare a tuturor pozelor pe care le faci. Eu nu m-am folosit de ea, încă prefer ce îmi oferă Apple.

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

1 Comment

Cum te poate salva un back-up | Dan Pandrea · July 26, 2016 at 21:26

[…] Iar pentru cei care nici măcar pe telefon nu au vreun back-up și apoi se smiorcăie că și-au pierdut numerele de telefon, învățați să sincronizați datele prin Google. Se face automat și vă scapă de foarte multe bătăi de cap. Un articol mai vechi despre asta citiți aici. […]

Leave a Reply

Related Posts

Auto

Alternativă la DN2

Pentru că am trecut peste unul dintre cele mai sângeroase weekend-uri de pe șoselele României, vă las mai jos o variantă de evitare a Drumului Național 2, între Buzău și București. Varianta e valabilă atât Read more…

Cotidiene

Avem conducătorii pe care îi merităm

Un consilier local din comuna Sadu, judeţul Sibiu, a propus ca poliţiştii să anunţe mai întâi la Primărie când vin să facă razii în comună, ca oamenii să se poată feri. „Noi îi plătim, şi Read more…

Cotidiene

Acțiunile statului ca metaforă

Mi-am adus aminte de o fază de când locuiam în Buzău. Eram undeva prin zona stadionului și așteptam pe cineva. Pe partea cealaltă a străzii, vedeam un cerșetor undeva la 60 de ani cum mergea Read more…