Muzica electronică de pe radio nu prea lasă loc de improvizații. Dacă stăm și ne uităm la ce a scos industria autohtonă din 2008 încoace putem observa o nesfârșită serie de melodii asemănătoare, ce pot fi incluse într-un mix foarte scurt.

Din fericire însă există momente în care un artist surprinde prin importarea altor genuri muzicale. Acum ceva timp era la modă ritmul reggae pe beat-urile de 126-130, iar mai recent avem parte de invazia dubstep. Ceea ce m-a impresionat pe mine a fost accentul muzicii rock în melodiile electronice. Curentul a început undeva în 2007 (poate și un pic mai devreme) și s-a făcut imediat cunoscut prin liniile de bas mai “analogice” și apariția chitărilor electrice. Cu toate că amestecul risca să transforme muzica electronică într-un pop-rock, melodiile și-au păstrat caracterul esențial.

În urmă cu un an și jumătate Armin van Buuren lansa albumul “Mirage”, iar melodia cu același titlu avea să îmi intre în minte pentru totdeauna, tocmai pentru că Armin a dat dovadă de creativitate:

Înregistrările pentru această piesă aveau să fie desfășurate pe segmente, așa că vă recomand să vedeți câteva imagini:

Eller van Buuren, fratele lui Armin, este o cunoștință mai veche a fanilor muzicii trance, iar cei care au urmărit Armin Only (pe DVD) își vor aduce aminte de asta:

PS: Știu că melodia e relativ veche dacă ținem cont de ritmul în care se lansează single-urile, motivul pentru care am decis să scriu despre acest subiect ține și de “mersul pe burtă” ce este practicat de producătorii autohtoni. Deci luați aminte, bă!

foto via


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

UNTOLD 2018: in need of some Anjuna Love

Ieri au ieșit trei știri importante despre Untold Festival. Prima dintre ele: următoarea ediție va avea loc între 2 și 5 august. Tot la Cluj, tot în același în parc și tot cu aceeași atmosferă Read more…

Muzica

Ableton anunță Live 10

Aplicația favorită de creat melodii va primi în primele luni ale 2018 o nouă versiune. Ableton Live 10 primește o serie de îmbunătățiri, plus câteva noi instrumente și efecte. Dacă ați mai vizitat acest blog, Read more…

Muzica

Două melodii bune de la #ABGT250

Above & Beyond au marcat 250 de episoade ale emisiunii Group Therapy printr-un weekend plin de muzică organizat în America, în statul Washington (The Gorge Amphitheatre). Pe lângă melodiile lor și anunțul că următorul album, Read more…