Muzica electronică de pe radio nu prea lasă loc de improvizații. Dacă stăm și ne uităm la ce a scos industria autohtonă din 2008 încoace putem observa o nesfârșită serie de melodii asemănătoare, ce pot fi incluse într-un mix foarte scurt.

Din fericire însă există momente în care un artist surprinde prin importarea altor genuri muzicale. Acum ceva timp era la modă ritmul reggae pe beat-urile de 126-130, iar mai recent avem parte de invazia dubstep. Ceea ce m-a impresionat pe mine a fost accentul muzicii rock în melodiile electronice. Curentul a început undeva în 2007 (poate și un pic mai devreme) și s-a făcut imediat cunoscut prin liniile de bas mai “analogice” și apariția chitărilor electrice. Cu toate că amestecul risca să transforme muzica electronică într-un pop-rock, melodiile și-au păstrat caracterul esențial.

În urmă cu un an și jumătate Armin van Buuren lansa albumul “Mirage”, iar melodia cu același titlu avea să îmi intre în minte pentru totdeauna, tocmai pentru că Armin a dat dovadă de creativitate:

Înregistrările pentru această piesă aveau să fie desfășurate pe segmente, așa că vă recomand să vedeți câteva imagini:

Eller van Buuren, fratele lui Armin, este o cunoștință mai veche a fanilor muzicii trance, iar cei care au urmărit Armin Only (pe DVD) își vor aduce aminte de asta:

PS: Știu că melodia e relativ veche dacă ținem cont de ritmul în care se lansează single-urile, motivul pentru care am decis să scriu despre acest subiect ține și de “mersul pe burtă” ce este practicat de producătorii autohtoni. Deci luați aminte, bă!

foto via


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

Cum s-a văzut Untold de la București

Ce faci când nu ești în Cluj și Untold e pe toate gardurile? Păi te uiți, că altceva n-ai ce face. Este primul Untold care mă prinde departe de complexul amenajat în jurul noului stadion. Read more…

Muzica

ATB scoate videoclip pentru melodia Pages

“Pages” este primul single extras de pe albumul “neXt” și are parte, inevitabil, de un videoclip. Spre deosebire de celelalte, “Pages” e produs și montat chiar de ATB. Noua pasiune față de fotografii și clipuri Read more…

Muzica

Tuesday Maybe este albumul de ascultat în drum spre festivaluri

Ce asculți în drum spre festivaluri? Aceleași melodii pe care vei dansa o noapte întreagă? Cam redundant, zic. Așa că v-am găsit ceva care să vă bage în starea de festival, dar care să nu Read more…