Nu vi se pare ca, pe zi ce trece, astia mici devin din ce in ce mai destepti? Cunosc cazuri in care parinti spuneau ca ala micu’ e destept ca a zis aia, iar un copil de varsta lui n-ar spune asa ceva, deci e destept foc!

Dar acum imi pun urmatoarea intrebare: nu vi se pare ca pe an ce trece, pica din ce in ce mai multi copii la bac si capacitate (sau teste nationale, sau cum i-o mai spune acum)? Copiii nu-si mai dau interesul pentru carte, au altele in cap, raspund indraznet, indecent si vulgar, sunt independenti.

Care e problema? Parintii, profesorii, societatea? Raspunsul cred ca este complicat si ar trebui sa vina de la niste psihologi foarte buni. Dar, in copilarie, pe vremea cand ma bucuram ca un nebun de oul Kinder, stiu ca ma ridicam de pe scari cand treceau vecinii si le dadeam ‘buna ziua!’, eventual un ‘sar’na!’.

Astazi, venind de la magazinul de langa bloc, am fost surprins sa vad o fetita de vreo 7 ani, care a oftat adanc inainte de a se ridica si de a-mi face loc sa intru in scara blocului.

PS: Nu am pretentia sa mi se dea cu “saru’mana!”

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

4 Comments

Alexandra · September 14, 2010 at 22:55

Mie mi-au zis 2 fetite de 4 anisori si un baiat de vreo 13-14 ani sar’na tot la bloc la tine :D.
Dar, te-ai uitat in prima zi de scoala (13 sept) cum aratau copii? Intamplator am fost in oras si am ramas dezgustata de ifosele si figurile pustanilor. In plus, cred ca au incurcat garderoba de club cu cea de scoala. Chiar n-as vrea sa ma pun in pielea profesorilor.

Dan · September 15, 2010 at 10:07

Sa stii ca nu m-a ros curiozitatea sa ies din casa si sa ma duc la scoala de langa sa vad ce si cum. Plus ca foarte putin spre nimic nu ma mai surprinde.

irina · September 15, 2010 at 15:29

Eu as fi pus umpic altfel titlul: Copiii astia prosti, tare destepti mai sunt! Nu e de generalizat, inca mai sunt copii extrem de inteligenti si de bine crescuti… In ceea ce priveste examenele, e de vina sistemul. iar sistemul… e facut de oameni.

Dan · September 15, 2010 at 16:15

Binenteles ca exista exceptii, dar vorbesc la modul general. In ultimii ani am intalnit multi copii care aveau un comportament pe care eu nu mi-l puteam permite cand eram de varsta lor. Ideea generala e ca astia mici de acum vor fi aia mari din viitor care vor pica examene.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Un canal de Youtube pentru fanii minimalismului

Matt D’Avella e un tip care trăiește într-un apartament minimalist și vorbește pe Youtube despre asta. Bine, a și regizat un documentar pe aceeași temă – îl puteți vedea pe Netflix. Motiv pentru care (probabil) Read more…

Cotidiene

Sunt curios ce influență poate avea un retailer asupra unui serviciu de curierat

Pentru cei care mă știu, povestea coletului Urgent Cargus din preajma Crăciunului este cunoscută. Pe scurt: un produs comandat de pe ASOS și livrat perfect până la Oradea de către DHL a ajuns în mâinile Read more…

Cotidiene

Cu ce-am rămas după un Paște petrecut acasă

E fain să te întorci acasă, mai ales de Sărbători. Prinși în bula asta a Capitalei ce respiră foarte greu, treapta mai mică de viteză a Provinciei prinde bine. După multă mâncare și tradiționala adunare Read more…