Monden.info Urban.ro pune la bătaie un mega premiu pentru toți fanii ATB: ăl mai mare pachet ce conține albumul Distant Earth + other goodies. Deci, dacă sunteți fani ATB, intrați pe site-ul Urban.ro și lăsați acolo un comentariu prin care să spuneți ce album vă place și mai ales de ce. Concursul se încheie joi, 16 iunie, ora 00:00. Iată ce am scris eu:

La începutul liceului am remarcat cu adevărat muzica electronică, iar un factor important l-a avut un CD pe care mi l-a imprumutat o colegă. Era vorba de “Addicted to music”, album pe care l-am ascultat de foarte multe ori. Tot atunci primeam de la părinți o mândrie de CD-MP3 Player Philips. În toate drumurile spre și de la liceu eram însoțit de piese ritmate care, mai în glumă sau mai in serios, mi-au modelat pașii (la propriu, acum nu pot sa merg încet, întotdeauna îmi reglez pașii pe 128-132 BPM). Țin minte că am studiat în detaliu coperta CD-ului și am admirat peisajele prezente acolo.
Trecând la melodiile din album, “Long Way Home” rămâne în continuare piesa favorită, pentru că acolo întâlnesc un amestec perfect între sunetul acustic al pianului si cel digital al sintetizatorului (în continuare cred că lead-ul acestei piese este printre cele mai bune din câte există).
În 2004 aveam să primesc o cameră video Sony cu câteva filmări din Barcelona. Cu softul inclus am realizat primul meu film, coloana sonoră fiind ocupată de “Everything is wrong”.
Până în 2007 când a apărut Trilogy cu senzationalul album de chill-out, am considerat “Peace=Illusion” cea mai bună piesă din categoria asta și am promovat-o din greu prietenilor. Nu pot să mă gândesc la o melodie care să nu îmi placă de pe almumul ăsta. De exemplu “I Will Not Forget” este o melodie foarte bună, pe care cred că nu multă lume a auzit-o. Recomand toate piesele de pe “Addicted to music” pentru stări de bine.
PS: Știu că puteam să răspund sec cu “Addicted to music”, dar am simtit nevoia să justific cât mai mult, pentru că mă leagă multe episoade de acest material discografic.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

Lucrurile pe care le poți face cu Spotify în România

Lansarea Spotify pe piața din România vine cam la spartul târgului, când absolut toată lumea interesată de streaming are câte un abonament. Cu toate astea, Spotify este încă numărul 1 în materie de streaming audio, Read more…

Film

Star Wars Live In Concert: cum ar trebui să vedem filmele de acum încolo

George Lucas nu ratează nicio ocazie de a scoate bani din franciza Star Wars, doar a relansat “The Phantom Menace” în 3D. “A New Hope” acompaniat de Orchestra Simfonică București are mai mult sens, așa Read more…

Muzica

UNTOLD 2018: in need of some Anjuna Love

Ieri au ieșit trei știri importante despre Untold Festival. Prima dintre ele: următoarea ediție va avea loc între 2 și 5 august. Tot la Cluj, tot în același în parc și tot cu aceeași atmosferă Read more…