Pe Cristi l-am întâlnit pentru prima dată la un meci de rugby și a fost amabil să îmi explice pe scurt regulile jocului. De atunci ne-am tot intersectat pe la diferite evenimente și am păstrat legătura în limitele normale a doi oameni ce au legătură cu sfera online (el mai mult, eu mai puțin).

Azi a lansat provocarea de a-l critica constructiv în urma apariției sale la una dintre emisiunile de pe Antena3 și m-am gândit că ar fi mai bine să îmi exprim opinia pe blog, întrucât sunt mai multe puncte pe care vreau să le abordez.

În primul rând sunt foarte pretențios în ceea ce privește ideea de talk-show. În naivitatea mea merg pe principiul că din moment ce eu vorbesc tu trebuie să taci și să asculți. După ce termin poți să-ți spui punctul de vedere. Ori în emisiunea de azi au fost câteva momente în care Cristi i-a întrerupt pe ceilalți invitați.

“… că mă și enervez!” am auzit din gura lui Cristi. Uman îl pot înțelege: are o familie cu 3 copii, iar aceștia vor avea nevoie cândva de serviciile medicale ale statului. Ceea ce face conducerea țării în momentul de față este o mare prostie, însă Cristi ar fi mai convingător dacă ar lăsa deoparte trăirile de moment.

Cristi e băimărean (sper să nu greșesc), deci vine cu tot cu tacâmul lingvistic pe care maramureșenii îl au. Pe lângă replicile avizate ale celorlalți invitați, Cristi a dat puțină culoare emisiunii. Sper să nu perceapă greșit când spun că prin apariția sa la TV emisiunea este înțeleasă și de oamenii care privesc un talk-show ca pe ceva foarte complicat.

În concluzie emisiunea a fost ok, prestația lui Cristi suferind doar prin cele două puncte pe care le-am menționat mai sus. Acum să văd dacă mai am ocazia să ciocnesc niște beri cu el.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

2 thoughts on “Chinezu si criticile constructive”

Cristian China Birta · January 9, 2012 at 09:52

Multam, domnu 🙂
Despre enervari: nu am cum sa ma schimb, asa sunt eu, pun suflet in tot ce fac, inclusiv cand ma duc la TV. A incerca sa ma dau mai PRistic decat sunt nu m-ar ajuta tare mult si as cheltui niste resurse mai mari decat am chef. Altfel spus, astfel de trairi vin la pachet cu cine sunt eu. Iar despre dialect, apoi sa stii ca functioneaza faza cu calul batran. Si mi-e tare greu sa mai schimb ceva 🙂
Asa ca ori ma iei la pachet, ori dai din mana a lehamite. Ca aici nu prea am cum sa lucrez :))
Merci pentru critica mai mult decat constructiva. Dau o bere, fireste. La un meci de rugby, fireste :))

    dan · January 10, 2012 at 11:17

    Multumesc, eu de-abia astept momentul 😀

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Îmi place când Waze ne ferește de propria prostie

Duminică m-am întors în București pe o ploaie absolut oribilă. Știți voi: aia care necesită ștergătoarele la viteză maximă și cel mult 70 km/h în afara localității. Cu toate astea, tot am dat de imbecili Read more…

Cotidiene

Dacă aș fi primar (4)

Bine ați venit în seria de articole care nu propun autostrăzi suspendate, revoluție în trafic în 6 luni și zone metropolitane! Articolele “Dacă aș fi primar” cuprind idei simple, care pot îmbunătăți vizibil bunul mers Read more…

Cotidiene

România Liberă și Mediafax au aflat că ungurii l-au omorât pe Mihai Viteazul

Cum stăteam eu așa pe Facebook și mă uitam cum rămânem fără miniștri, văd o știre de la România Liberă care dă ca sursă pe Mediafax. Știrea? Papa Francisc acceptă teoria Big Bang. Știrea e Read more…