Pe Cristi l-am întâlnit pentru prima dată la un meci de rugby și a fost amabil să îmi explice pe scurt regulile jocului. De atunci ne-am tot intersectat pe la diferite evenimente și am păstrat legătura în limitele normale a doi oameni ce au legătură cu sfera online (el mai mult, eu mai puțin).

Azi a lansat provocarea de a-l critica constructiv în urma apariției sale la una dintre emisiunile de pe Antena3 și m-am gândit că ar fi mai bine să îmi exprim opinia pe blog, întrucât sunt mai multe puncte pe care vreau să le abordez.

În primul rând sunt foarte pretențios în ceea ce privește ideea de talk-show. În naivitatea mea merg pe principiul că din moment ce eu vorbesc tu trebuie să taci și să asculți. După ce termin poți să-ți spui punctul de vedere. Ori în emisiunea de azi au fost câteva momente în care Cristi i-a întrerupt pe ceilalți invitați.

“… că mă și enervez!” am auzit din gura lui Cristi. Uman îl pot înțelege: are o familie cu 3 copii, iar aceștia vor avea nevoie cândva de serviciile medicale ale statului. Ceea ce face conducerea țării în momentul de față este o mare prostie, însă Cristi ar fi mai convingător dacă ar lăsa deoparte trăirile de moment.

Cristi e băimărean (sper să nu greșesc), deci vine cu tot cu tacâmul lingvistic pe care maramureșenii îl au. Pe lângă replicile avizate ale celorlalți invitați, Cristi a dat puțină culoare emisiunii. Sper să nu perceapă greșit când spun că prin apariția sa la TV emisiunea este înțeleasă și de oamenii care privesc un talk-show ca pe ceva foarte complicat.

În concluzie emisiunea a fost ok, prestația lui Cristi suferind doar prin cele două puncte pe care le-am menționat mai sus. Acum să văd dacă mai am ocazia să ciocnesc niște beri cu el.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

2 Comments

Cristian China Birta · January 9, 2012 at 09:52

Multam, domnu 🙂
Despre enervari: nu am cum sa ma schimb, asa sunt eu, pun suflet in tot ce fac, inclusiv cand ma duc la TV. A incerca sa ma dau mai PRistic decat sunt nu m-ar ajuta tare mult si as cheltui niste resurse mai mari decat am chef. Altfel spus, astfel de trairi vin la pachet cu cine sunt eu. Iar despre dialect, apoi sa stii ca functioneaza faza cu calul batran. Si mi-e tare greu sa mai schimb ceva 🙂
Asa ca ori ma iei la pachet, ori dai din mana a lehamite. Ca aici nu prea am cum sa lucrez :))
Merci pentru critica mai mult decat constructiva. Dau o bere, fireste. La un meci de rugby, fireste :))

    dan · January 10, 2012 at 11:17

    Multumesc, eu de-abia astept momentul 😀

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

RCS-RDS este tras în jos de către echipele de teren

Mi-e greu să înțeleg logica RDS de a subcontracta echipe de mediocri. După episodul de acum 3 ani și jumătate, am constatat că oamenii care vin să-ți bage net în casă în continuare n-au habar Read more…

Cotidiene

Un canal de Youtube pentru fanii minimalismului

Matt D’Avella e un tip care trăiește într-un apartament minimalist și vorbește pe Youtube despre asta. Bine, a și regizat un documentar pe aceeași temă – îl puteți vedea pe Netflix. Motiv pentru care (probabil) Read more…

Cotidiene

Sunt curios ce influență poate avea un retailer asupra unui serviciu de curierat

Pentru cei care mă știu, povestea coletului Urgent Cargus din preajma Crăciunului este cunoscută. Pe scurt: un produs comandat de pe ASOS și livrat perfect până la Oradea de către DHL a ajuns în mâinile Read more…