Pe Cristi l-am întâlnit pentru prima dată la un meci de rugby și a fost amabil să îmi explice pe scurt regulile jocului. De atunci ne-am tot intersectat pe la diferite evenimente și am păstrat legătura în limitele normale a doi oameni ce au legătură cu sfera online (el mai mult, eu mai puțin).

Azi a lansat provocarea de a-l critica constructiv în urma apariției sale la una dintre emisiunile de pe Antena3 și m-am gândit că ar fi mai bine să îmi exprim opinia pe blog, întrucât sunt mai multe puncte pe care vreau să le abordez.

În primul rând sunt foarte pretențios în ceea ce privește ideea de talk-show. În naivitatea mea merg pe principiul că din moment ce eu vorbesc tu trebuie să taci și să asculți. După ce termin poți să-ți spui punctul de vedere. Ori în emisiunea de azi au fost câteva momente în care Cristi i-a întrerupt pe ceilalți invitați.

“… că mă și enervez!” am auzit din gura lui Cristi. Uman îl pot înțelege: are o familie cu 3 copii, iar aceștia vor avea nevoie cândva de serviciile medicale ale statului. Ceea ce face conducerea țării în momentul de față este o mare prostie, însă Cristi ar fi mai convingător dacă ar lăsa deoparte trăirile de moment.

Cristi e băimărean (sper să nu greșesc), deci vine cu tot cu tacâmul lingvistic pe care maramureșenii îl au. Pe lângă replicile avizate ale celorlalți invitați, Cristi a dat puțină culoare emisiunii. Sper să nu perceapă greșit când spun că prin apariția sa la TV emisiunea este înțeleasă și de oamenii care privesc un talk-show ca pe ceva foarte complicat.

În concluzie emisiunea a fost ok, prestația lui Cristi suferind doar prin cele două puncte pe care le-am menționat mai sus. Acum să văd dacă mai am ocazia să ciocnesc niște beri cu el.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

2 Comments

Cristian China Birta · January 9, 2012 at 09:52

Multam, domnu 🙂
Despre enervari: nu am cum sa ma schimb, asa sunt eu, pun suflet in tot ce fac, inclusiv cand ma duc la TV. A incerca sa ma dau mai PRistic decat sunt nu m-ar ajuta tare mult si as cheltui niste resurse mai mari decat am chef. Altfel spus, astfel de trairi vin la pachet cu cine sunt eu. Iar despre dialect, apoi sa stii ca functioneaza faza cu calul batran. Si mi-e tare greu sa mai schimb ceva 🙂
Asa ca ori ma iei la pachet, ori dai din mana a lehamite. Ca aici nu prea am cum sa lucrez :))
Merci pentru critica mai mult decat constructiva. Dau o bere, fireste. La un meci de rugby, fireste :))

    dan · January 10, 2012 at 11:17

    Multumesc, eu de-abia astept momentul 😀

Leave a Reply

Related Posts

Auto

Alternativă la DN2

Pentru că am trecut peste unul dintre cele mai sângeroase weekend-uri de pe șoselele României, vă las mai jos o variantă de evitare a Drumului Național 2, între Buzău și București. Varianta e valabilă atât Read more…

Cotidiene

Avem conducătorii pe care îi merităm

Un consilier local din comuna Sadu, judeţul Sibiu, a propus ca poliţiştii să anunţe mai întâi la Primărie când vin să facă razii în comună, ca oamenii să se poată feri. „Noi îi plătim, şi Read more…

Cotidiene

Acțiunile statului ca metaforă

Mi-am adus aminte de o fază de când locuiam în Buzău. Eram undeva prin zona stadionului și așteptam pe cineva. Pe partea cealaltă a străzii, vedeam un cerșetor undeva la 60 de ani cum mergea Read more…