Eu credeam că “Valiza” a fost închis și clasat de mult timp. Adevărul e că nici nu m-am uitat la televizor sau prin gura lui Becali ca să aflu ce se mai întâmplă. Însă condamnarea lui Becali pentru acest caz mi se pare o insultă în primul rând la adresa inteligenței mele (apoi vedem cât de mult la adresa celorlalți).

Din câte îmi aduc aminte firul poveștii s-a petrecut cam așa: eu, patron la Steaua, alerg după jucătorii din Bistrița și le promit niște bani dacă se țin de treabă și bat pe adversara la titlu. Deci nu le dau bani să piardă, ci îi premiez. Știți ce-i aia recompensă?

Când eram mai mic aveam un unchi mai îndepărtat care mă punea să scot porumbul din hambar. Adversara mea directă era vară-mea. Cine scotea mai mult primea o ciocolată. Gândiți-vă la ciocolata aia ca la €1.7 milioane.

Și mai penibil pentru justiția română e că banii ăia n-au ajuns niciodată pe mâinile bistrițenilor, ci au fost ridicați de la o masă, unde Teia Sponte consuma o alună. Și pentru ca penibilul să fie deplin, auto-sesizarea DNA-ului marchează inutilitatea instituției, întrucât consider că LPF-ul trebuia să se ocupe de cazul ăsta.

PS: Mă obosesc comparațiile cu cazul lui Huidu.

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

3 thoughts on “Cazul “Valiza” și insulta la adresa inteligenței”

Razvan · June 5, 2013 at 12:44

1.Nu e bine sa cari cu tine de-a lungul vietii frustrari din copilarie, cand vara-ta primea ciocolata
2. MÍTĂ, mite, s. f. Sumă de bani sau obiecte date ori promise unei persoane, cu scopul de a o determina să-și încalce obligațiile de serviciu sau…. să le îndeplinească mai conștiincios;

PS daca eram var cu tine si la tara, te lasam sa incarci tu TOT porumbul si sa iei ciucalata 😀

    dan · June 5, 2013 at 13:51

    Conceptul de mita nu se poate aplica in situatia asta deoarece un lot de fotbal are o anumita valoare, pe care nu-l poate depasi. a “indeplini mai constiincios” se aplica in cazul in care rogi ospatarul sa-ti puna mai mult in farfurie ca il platesti tu mai mult.

      SirK · June 5, 2013 at 16:11

      Sau in cazul in care rogi o echipa sa joace mai tare contra unei alte echipe care iti ameninta titlul. Una e sa ai un meci frumos una e sa ai grija sa nu iti rupa adversarii picioarele. Ca orice lege, e interpretabila.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Îmi place când Waze ne ferește de propria prostie

Duminică m-am întors în București pe o ploaie absolut oribilă. Știți voi: aia care necesită ștergătoarele la viteză maximă și cel mult 70 km/h în afara localității. Cu toate astea, tot am dat de imbecili Read more…

Cotidiene

Dacă aș fi primar (4)

Bine ați venit în seria de articole care nu propun autostrăzi suspendate, revoluție în trafic în 6 luni și zone metropolitane! Articolele “Dacă aș fi primar” cuprind idei simple, care pot îmbunătăți vizibil bunul mers Read more…

Cotidiene

România Liberă și Mediafax au aflat că ungurii l-au omorât pe Mihai Viteazul

Cum stăteam eu așa pe Facebook și mă uitam cum rămânem fără miniștri, văd o știre de la România Liberă care dă ca sursă pe Mediafax. Știrea? Papa Francisc acceptă teoria Big Bang. Știrea e Read more…