Notă

Voiam ca titlul să fie “Dovada că puterii locale nu îi pasă ce se întâmplă la Centru”, dar mi s-a părut prea lung, iar trimiterea către numele lui Caragiale este mai justă. Dar despre ce e vorba?

Date

Am dat o fugă până acasă și am admirat cu emoție și tremur afișele electorale și situația stă în felul următor: USL are cea mai mare acoperire, PDL-ul este foarte timid prin figura populară a lui Cezar Preda, un nene de la PPDD este și el prezent și un independent al cărui nume nu îl știu completează oferta de “catindați” a Buzăului.

Comedia

Am fost surprins de numărul mare de materiale USL, explicația fiind simplă, dar halucinantă. La capitolul primărie nu e niciun secret: eternul Constantin Boșcodeală, primarele care a asfaltat cu chiu, cu vai un bulevard, se aruncă în lupta pentru al 5-lea mandat (da, e corect, e primar din 1996) și mai mult ca sigur va fi câștigător. La consiliul local treaba se complică și arată faptul că USL Buzău este atent la comenzile de la București precum toată clasa politică la nevoile electoratului. Din câte știu înțelegerea a fost în felul următor: PSD ia primăria, PNL ia consiliul local (sau invers). Nu și aici, iar acest lucru a dat naștere unor mesaje ce atacă grav IQ-ul populației.

Pe domnul de mai sus s-ar putea să îl știți de pe vremea când podul de la Mărăcineni a cedat prin 2005 și domnia sa ocupa funcția de Prefect al județului Buzău. Din motive care pur și simplu nu mă interesează, PSD-ul își vrea propriul om la consiliu, fapt ce ar încălca “tratatul” din cadrul alianței dintre liberali și sociali-democrați. Tocmai de aceea Boșcodeală îl susține pe proaspăt independent-ul Victor Mocanu și îl susține într-un mod vizibil:

Concluzia?

Deci președinte independent, susținut de PSD, da? În fine, nu e ca și cum politica locală m-ar interesa enorm, însă pentru cei ce vor să citească mai multe, ăsta e linkul recomandat. Cert este că USL-ul are o credibilitate puternică egală cu cea a lui Lică Sămădăul.

PS: Acest post este sponsorizat cu 2kg de pișcoturi.

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Acțiunile statului ca metaforă

Mi-am adus aminte de o fază de când locuiam în Buzău. Eram undeva prin zona stadionului și așteptam pe cineva. Pe partea cealaltă a străzii, vedeam un cerșetor undeva la 60 de ani cum mergea Read more…

Cotidiene

E bine cu autobuzul pe linia de tramvai, dar…

Aud că Primăria a găsit soluția pentru fluidizarea traficului: transformarea șinelor de tramvai în benzi speciale pentru autobuz. Prin ceea ce cred că este un exces de zel, măsura prevede ca linia 21 (Sf. Gheorghe Read more…

Cotidiene

Nu există motivație mai mare decât foamea

Bănuiesc că ați văzut știrea conform căreia un sfert din tineri nu studiază sau nu muncesc. Să mă apuc acum să zic cum am muncit eu “la viața mea” nu ar rezolva mare lucru într-un Read more…