Notă

Voiam ca titlul să fie “Dovada că puterii locale nu îi pasă ce se întâmplă la Centru”, dar mi s-a părut prea lung, iar trimiterea către numele lui Caragiale este mai justă. Dar despre ce e vorba?

Date

Am dat o fugă până acasă și am admirat cu emoție și tremur afișele electorale și situația stă în felul următor: USL are cea mai mare acoperire, PDL-ul este foarte timid prin figura populară a lui Cezar Preda, un nene de la PPDD este și el prezent și un independent al cărui nume nu îl știu completează oferta de “catindați” a Buzăului.

Comedia

Am fost surprins de numărul mare de materiale USL, explicația fiind simplă, dar halucinantă. La capitolul primărie nu e niciun secret: eternul Constantin Boșcodeală, primarele care a asfaltat cu chiu, cu vai un bulevard, se aruncă în lupta pentru al 5-lea mandat (da, e corect, e primar din 1996) și mai mult ca sigur va fi câștigător. La consiliul local treaba se complică și arată faptul că USL Buzău este atent la comenzile de la București precum toată clasa politică la nevoile electoratului. Din câte știu înțelegerea a fost în felul următor: PSD ia primăria, PNL ia consiliul local (sau invers). Nu și aici, iar acest lucru a dat naștere unor mesaje ce atacă grav IQ-ul populației.

Pe domnul de mai sus s-ar putea să îl știți de pe vremea când podul de la Mărăcineni a cedat prin 2005 și domnia sa ocupa funcția de Prefect al județului Buzău. Din motive care pur și simplu nu mă interesează, PSD-ul își vrea propriul om la consiliu, fapt ce ar încălca “tratatul” din cadrul alianței dintre liberali și sociali-democrați. Tocmai de aceea Boșcodeală îl susține pe proaspăt independent-ul Victor Mocanu și îl susține într-un mod vizibil:

Concluzia?

Deci președinte independent, susținut de PSD, da? În fine, nu e ca și cum politica locală m-ar interesa enorm, însă pentru cei ce vor să citească mai multe, ăsta e linkul recomandat. Cert este că USL-ul are o credibilitate puternică egală cu cea a lui Lică Sămădăul.

PS: Acest post este sponsorizat cu 2kg de pișcoturi.

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

RCS-RDS este tras în jos de către echipele de teren

Mi-e greu să înțeleg logica RDS de a subcontracta echipe de mediocri. După episodul de acum 3 ani și jumătate, am constatat că oamenii care vin să-ți bage net în casă în continuare n-au habar Read more…

Cotidiene

Un canal de Youtube pentru fanii minimalismului

Matt D’Avella e un tip care trăiește într-un apartament minimalist și vorbește pe Youtube despre asta. Bine, a și regizat un documentar pe aceeași temă – îl puteți vedea pe Netflix. Motiv pentru care (probabil) Read more…

Cotidiene

Sunt curios ce influență poate avea un retailer asupra unui serviciu de curierat

Pentru cei care mă știu, povestea coletului Urgent Cargus din preajma Crăciunului este cunoscută. Pe scurt: un produs comandat de pe ASOS și livrat perfect până la Oradea de către DHL a ajuns în mâinile Read more…