20111107-021938.jpg

Sâmbătă dimineața reușeam să mă trezesc după câteva ore de somn (acuș vine și articolul despre Sander van Doorn) grație unei cafele bine făcute. Acum mă veți întreba ce e așa de special, doar cafea bem aproape zilnic. Pe lângă designul frumos și talentul barmanului, cel care ne-a oferit băuturile ne-a vorbit puțin despre viața din spatele barului și despre obiceiurile civilizate pe care toți trebuie să le avem când vine vorba de cafea și alcool.

Fiind o lepră leneșă normal că am întârziat, Anca trezindu-mă la momentul potrivit, astfel încât să ajung la timp la Hobby Caffe & Shop, ca să mai aud ceva interesant. Din ce am înțeles treaba asta cu amestecatul băuturilor la români e o mare porcărie, chit că vorbim de “berea după vin e un chin” sau despre ultima fiță: șampanie cu energizant. Industria transplanturilor de ficat va exploda pe viitor.

Trecem și la cafea. Am reținut două chestii mari și late cu privire la obiceiurile de preparare și servire: nu fierbeți cafeaua de mai multe ori, folosiți metoda clasică – dați apa în clocot, puneți cafeaua, stingeți focul, opțional spălați aragazul și nu puneți miere în cafeaua fierbinte, deoarece se eliberează o substanță nocivă. Eu unul mă bucur că măcar la astea două capitole respect regulile. E drept că mai curăț aragazul din când în când, dar cana mea de cafea nu primește îndulcitori aproape niciodată (evitați-i pe cei artificiali).

Ca ultim sfat: nessul e cafeaua Satanei, deci știți ce să faceți. Îmi pare rău că nu am reținut cum îl cheamă pe barman, dar am aflat că urmează cursuri de specialitate.

Motivul pentru care am scris articolul abia azi este că e luni, cafeaua fiind acel amar care îndulcește puțin prima zi a săptămânii.

Foto

Categories: Relax

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

1 Comment

PRIME Maraton sau cât de repede trece timpul | Music Oriented Blog · November 8, 2011 at 17:35

[…] Maratonul va avea loc la Hobby Cafe, locul unde am servit cafeaua de sâmbătă. […]

Leave a Reply

Related Posts

Relax

Una bună cu Elon Musk și Artificial Intelligence

Artificial Intelligence is the rage these days. Este imposibil să nu dați peste o variantă a propoziției anterioare dacă navigați pe site-urile care tratează subiectul. De asemenea, cred că știți până acum că Elon Musk Read more…

Cotidiene

Patru ore prin Salonic

Am fost o săptămână în Grecia și, cu ocazia asta, am dat o raită prin Salonic. Timp de vreo 4 ore cât le-am petrecut la pas prin centrul orașului, vibe-ul a fost un mix de Read more…

Cotidiene

Canicula a salvat Bucharest Food Festival

Sâmbătă a fost genul ăla de zi în care rufele s-au uscat într-o oră (sau poate chiar mai puțin). A fost și ziua în care am trecut pe la Bucharest Food Festival. S-a ținut în Read more…