Bloggers Lan Party 6-36

Cu greu îmi vine a crede că Bloggers LAN Party a ajuns la a șasea ediție. Desfășurat fix înainte de turul doi al prezidențialelor, care a bucurat atât de multă lume, #blp6 a provocat bucurii pentru o mână de oameni care au copilărit din nou în fața unui calculator și a consolelor.

Cred că a fost primul #blp la care am participat, în care calculatoarele urlau a performanță. Mai aveam un pic și luam monitorul cu mine, pentru că, cel puțin în DotA 2, framerate-ul era ceva de vis. Nu degeaba există o întreagă industrie a gamingului și, la modul cel mai sincer, îi înțeleg popularitatea, ba chiar o apreciez.

Perifericele au fost un mix de bune și de rele. Pe de o parte m-am bucurat enorm să mă reîntâlnesc cu Logitech G600, pe de alta n-am putut să mă obișnuiesc cu tastatura (tot de la Logitech), decât cu vreo 3 ore înainte de final. Așa se întâmplă când folosești o tastatură cu profil slim în fiecare zi… Căștile de la Sensheiser au fost de asemenea o surpriză, mai ales că sunt pe USB, deci au propriul procesor de sunet.

Jocurile alese pentru ediția 6 au fost Team Fortress 2, FIFA 15, Solitaire Arena și DotA2. Din păcate va trebui să scriu mai multe despre DotA pe blogul ăsta, ca să popularizez jocul, astfel încât bloggerii și userii să vină mai pregătiți data viitoare. Cu toate că mulți s-au întâlnit pentru prima dată cu jocul ăsta, i-am auzit pe câțiva spunând că vor mai juca.

Solitaire Arena e jocul despre care am auzit multe, dar pe care nu l-am încercat niciodată până în momentul #blp6. Pornisem de la premisa banalității jocului pe care l-am avut de atâtea ori la o distanță de 3 click-uri, însă varianta Solitaire Arena e a naibii de competitivă, mai ales că e un mix perfect între dorința de a termina toate cărțile și cea a depășirii adversarului.

Despre FIFA 15 nu mai e nevoie să vorbesc. Seria concepută de EA Games a fost de atâtea ori prezentă în viața mea, încât am ajuns să iau de bună fiecare variantă. Singurul lucru notabil este că am ajuns în semifinale, lucru de care nici acum nu mă cred în stare, având în vedere că au trecut peste 3 ani de când jucam FIFA pe PS3.

Dacă ați trecut foarte repede peste ceea ce am zis mai sus, Bloggers LAN Party 6 a fost din nou acea adunare care mă întoarce de fiecare dată în perioada liceului: țipete strategice către colegii de echipă, aplauze, urale și râsete. Din punctul meu de vedere, deși #blp6 s-a ținut în Impact Hub (un loc din care am lucrat timp de 4-5 luni), acesta putea fi organizat și într-un beci, ne-am fi simțit la fel de bine. Găsiți fotografii aici.

Bloggers Lan Party 6 a fost un eveniment susținut de AV Store și MavenHut, Parteneri: AMD și Impact Hub.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Tech

iOS 12: Apple începe să se trezească

După un trimestru în care au făcut ce știu mai bine (adică să-și mărească profitul), Apple pare să coboare cu picioarele pe pământ. Într-un raport publicat pe Bloomberg, iOS 12 pare să se concentreze pe Read more…

Tech

Două lucruri de reținut din Q1 2018 pentru Apple

Noaptea trecută, ora locală 14 la Cupertino, Apple a anunțat rezultatele financiare pentru Q1 2018 (octombrie – decembrie 2017). Pe scurt, a fost cel mai bun trimestru din istoria de peste 40 de ani a Read more…

Tech

Steve Wozniak subliniază o problemă a companiilor de tehnologie din prezent

Steve Wozniak a atras atenția publicațiilor pentru că a zis nasoale de Tesla. Ce zice despre întârzierile pe care Musk le-a tot anunțat este adevărat. Apoi a zis chestia asta: “All Tesla says is, ‘It’s Read more…