M-am întors în Provincie cu gândul de a pune pe picioare calculatorul vechi. În plan aveam niște RAM nou și un HDD mai bun decât râșnița actuală. Cum Buzăul e un oraș care în weekend, după ora 2 doarme profund, m-am gândit că n-o să găsesc ceea ce-mi trebuie.

Surpriză: am găsit tot ceea ce-mi trebuia: 1GB RAM DDR 400 și un convertor IDE-SATA (nu contează că mai târziu aveam să descopăr că placa de bază are totuși port-uri SATA). M-am pus pe lucru: am instalat repede RAM-ul, am văzut că este detectat de calculator și m-am pus pe dezasamblat una bucată HDD extern Western Digital de 500GB.

Desfac hard-ul, il montez cu tot cu convertor pe port-ul IDE (inițial ocupat de hard-ul vechi), conectez un USB cu Windows și repornesc. Mândru că bootează în setup las toate minunățiile să se încarce și aștept să fac niște partiții, care partiții nu s-au mai întâmplat pentru că hard-ul nu era de găsit. Bun! Forumuri, site-uri, drivere și update-uri de BIOS. Degeaba. Apoi am văzut că totuși am niște port-uri SATA. Tot degeaba. Am stat o zi întreagă (vreo 15 ore) și am ajuns la concluzia că nu voi schimba hard-ul.

În dimineața asta m-am gândit să încerc mai în glumă cu hard-ul de 2.5″. L-am scos din rack, l-am conectat în SATA și Windows mi l-a văzut imediat. Există o lege a lui Murphy care spune cam așa:

Când cauți o soluție e mai bine să te uiți mai întâi sub nasul tău.

Drept urmare am decis să las HDD-ul de 2.5 acasă și să pun Windows-ul pe el. Dăcât vreo 20 ore de frecat duda pe lângă calculator și un convertor IDE-SATA cumpărat absolut degeaba.

Voi cum v-ați petrecut weekend-ul?
foto via


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

2 Comments

Alexandra · July 15, 2012 at 17:16

Uite, am făcut mușchi cu bicicleta pe scările metroului. Thanks for asking :))

    dan · July 15, 2012 at 17:24

    Tu iti plimbi bicicleta cu metroul? 😀

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Cum îți dai seama dacă oamenii vor o schimbare în bine

Știți că românii așteaptă venirea unui Mesia politic, care să ne arate calea și noi să ne schimbăm după învățăturile lui. De asemenea, știți că românii se ghidează după dictonul “să se facă, apoi respectăm Read more…

Cotidiene

Emoji-urile sunt dovada că am luat-o pe arătură cu politically corectness-ul

Se discută foarte mult pe tema “corectitudinii politice” și în ce doză e suficientă pentru a nu face mai mult rău decât bine. Emoji-urile sunt dovada definitivă că ce-i mult strică. Pentru cei care au Read more…

Cotidiene

Patru ore prin Salonic

Am fost o săptămână în Grecia și, cu ocazia asta, am dat o raită prin Salonic. Timp de vreo 4 ore cât le-am petrecut la pas prin centrul orașului, vibe-ul a fost un mix de Read more…