Nici n-a apucat toată lumea să instaleze iOS 10, că Apple deja turează motoarele cu versiunea 10.1, cel puțin în versiune beta. Aruncând o privire pe lista de modificări, nu se întâmplă mare lucru. Conform tradiției, primul update după lansarea unei versiuni majore este dedicată eliminării erorilor.

iOS 10.1 aduce, însă, un update foarte important: funcția portrait pe care Apple a prezentat-o odată cu anunțarea iPhone 7 Plus. Pe scurt, procesorul de imagine va scana fotografiile realizate și va genera o profunzime de câmp artificială, pentru a evidenția primul plan.

Cei care au fost în primul val de lansare a noului iPhone 7 Plus au putut testa deja funcția și, cel puțin în primul beta, rezultatele sunt promițătoare:

screen-shot-2016-09-22-at-2-39-31-am

portrait-ios-10-1

Și, dacă în anii trecuți eram nevoiți să așteptăm multicel pentru apariția oficială a noilor iPhone în România, de data asta România s-a situat în al doilea val de lansări, la numai o săptămână după SUA, UK, Japonia și restul țărilor în care lumea campează la ușa magazinelor Apple.

Asta înseamnă că România a devenit un pic mai relevantă din punct de vedere al vânzărilor, iar asta s-a văzut și aseară, când Vodafone a lansat oficial noile iPhone în România. Adunarea a avut loc pe Lipscani, unde m-am revăzut cu bloggeri, vloggeri, oameni de presă și, din când în când, cu oameni care tot opreau să întrebe “ce se dă”.

lansare-iphone-7-vodafone

Din câte am înțeles, s-a dat foarte bine modelul Jet Black, atât în versiune normală, cât și în cea Plus. Dacă există deja posesori de iPhone 7 Plus și ajung să citească rândurile astea până la lansarea oficială iOS 10.1, participarea în programul beta* este foarte simplă. Intri pe pagina oficială, introduci contul de iTunes și urmezi pașii. În vreo 10 minute vei putea să folosești toate funcțiile pe care Apple le-a anunțat la evenimentul din 9 septembrie, deci să fotografiezi portrete mai de soi.

Cât despre disponibilitatea celor două modele la noi, site-ul Vodafone nu stă prea bine, așa că, dacă vreți să fiți printre primii cu iPhone 7, faceți o vizită la cel mai apropiat magazin Vodafone.

*E bine să fiți conștienți că o versiune beta de software poate avea bug-uri. Particip la Apple Beta Software Program încă de la primul Public Beta al iOS 10 și, în afară de câteva erori minore în primele două versiuni beta, sistemul de operare a funcționat bine.

foto via | foto featured via


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Foto

Reflex este camera SLR pe care chiar aș susține-o pe Kickstarter

Ultima dată am vorbit despre eșecul în așteptare al celor de la Yashica. Marea problemă a proiectelor ambițioase de pe Kickstar este că nici ele nu știu ce vor să fie. Cal sau măgar. Proiectul Read more…

Comunicare

Îmi place branding-ul Echipei Naționale de fotbal

Da, cred că sunt unul dintre puținele persoane care chiar apreciază gestul Echipei Naționale. Pentru că, spre deosebire de acum 20 de ani, când convocarea la Națională era cea mai mare onoare, astăzi jucătorii par Read more…

Muzica

Ableton anunță Live 10

Aplicația favorită de creat melodii va primi în primele luni ale 2018 o nouă versiune. Ableton Live 10 primește o serie de îmbunătățiri, plus câteva noi instrumente și efecte. Dacă ați mai vizitat acest blog, Read more…