Nici n-a apucat toată lumea să instaleze iOS 10, că Apple deja turează motoarele cu versiunea 10.1, cel puțin în versiune beta. Aruncând o privire pe lista de modificări, nu se întâmplă mare lucru. Conform tradiției, primul update după lansarea unei versiuni majore este dedicată eliminării erorilor.

iOS 10.1 aduce, însă, un update foarte important: funcția portrait pe care Apple a prezentat-o odată cu anunțarea iPhone 7 Plus. Pe scurt, procesorul de imagine va scana fotografiile realizate și va genera o profunzime de câmp artificială, pentru a evidenția primul plan.

Cei care au fost în primul val de lansare a noului iPhone 7 Plus au putut testa deja funcția și, cel puțin în primul beta, rezultatele sunt promițătoare:

screen-shot-2016-09-22-at-2-39-31-am

portrait-ios-10-1

Și, dacă în anii trecuți eram nevoiți să așteptăm multicel pentru apariția oficială a noilor iPhone în România, de data asta România s-a situat în al doilea val de lansări, la numai o săptămână după SUA, UK, Japonia și restul țărilor în care lumea campează la ușa magazinelor Apple.

Asta înseamnă că România a devenit un pic mai relevantă din punct de vedere al vânzărilor, iar asta s-a văzut și aseară, când Vodafone a lansat oficial noile iPhone în România. Adunarea a avut loc pe Lipscani, unde m-am revăzut cu bloggeri, vloggeri, oameni de presă și, din când în când, cu oameni care tot opreau să întrebe “ce se dă”.

lansare-iphone-7-vodafone

Din câte am înțeles, s-a dat foarte bine modelul Jet Black, atât în versiune normală, cât și în cea Plus. Dacă există deja posesori de iPhone 7 Plus și ajung să citească rândurile astea până la lansarea oficială iOS 10.1, participarea în programul beta* este foarte simplă. Intri pe pagina oficială, introduci contul de iTunes și urmezi pașii. În vreo 10 minute vei putea să folosești toate funcțiile pe care Apple le-a anunțat la evenimentul din 9 septembrie, deci să fotografiezi portrete mai de soi.

Cât despre disponibilitatea celor două modele la noi, site-ul Vodafone nu stă prea bine, așa că, dacă vreți să fiți printre primii cu iPhone 7, faceți o vizită la cel mai apropiat magazin Vodafone.

*E bine să fiți conștienți că o versiune beta de software poate avea bug-uri. Particip la Apple Beta Software Program încă de la primul Public Beta al iOS 10 și, în afară de câteva erori minore în primele două versiuni beta, sistemul de operare a funcționat bine.

foto via | foto featured via


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Tech

Am rămas cu 3 lucruri după conferința Apple

La ora locală 10, Tim Cook a anunțat următoarele generații de produse: Apple Watch Series 3, iPhone 8, 8 Plus, X și Apple TV 4K. Deși multă lume se concentrează pe cât de dezamăgitoare este Read more…

Tech

Nokia 5 review: plăcut surprins

Am ales să public review-ul Nokia 5 în ziua în care Apple anunță următoarele iPhone-uri dintr-un simplu motiv: nu ai nevoie de un buget de +3000 lei pentru a avea un smartphone decent. Următoarele rânduri Read more…

Tech

Pe 12 septembrie vedem noul iPhone

Dacă v-ați săturat de torenții de știri și de zvonuri despre cum va fi următorul iPhone, aflați că, pe 12 septembrie, Tim Cook ne va izbăvi cu un anunț oficial. Mă rog, cel mai probabil Read more…