Am început să folosesc din nou tramvaiul și, inevitabil, mă salut zilnic cu controlorii RATB. Prevăd multe povești. Asta este prima.

Opriți-l, băăăăăăă!

Tocmai ce se termina melodia din căști și m-am întors să văd ce naiba s-a putut întâmpla în alea 5 secunde de când am coborât din tramvai.

Controlorii RATB se urcaseră cu o stație înainte să cobor. Lângă mine, un domn la costum negru, îndesat și vizibil preocupat de traseul controlorilor în tramvai. Timp prea mult de manevră n-a avut, pentru că oamenii RATB s-au urcat pe prima ușă, iar noi eram la următoarea.

Am oprit muzica fix când controlorul #1 îi spunea corporatistului să pregătească un act de identitate. Cât timp cioclul se scotocea prin portofel, controlorul #1 îmi ia și mie cartela, mi-o dă înapoi și îmi mulțumește. După alte 20 de secunde de încercări eșuate de îmbunare a controlorilor, tramvaiul ajunge în stație, iar cei trei coboară.

Bag căștile în urechi și îmi văd de drum. După câteva secunde, îi aud pe controlori cum urlă:

Opriți-l, băăăăăăă!

Fix când m-am întors către ei, îl văd vecinul de călătorie cum țâșnește de lângă ei precum pisicile mele când aud că deschid frigiderul și cum trece pe lângă mine de parcă era alergat de câinii din Colentina.

Controlorii se strică de râs în timp ce repetă îndemnul de mai sus, iar Usain al nostru decide că e timpul să bage niște garduri, așa că trece și peste cele de cărămidă, care separă șinele de trotuar. Oamenii cu vestă albastră abia reușeșc să-și revină din râs și-mi spun că au zilnic vreo 5 episoade de-astea, semn că bucureștenii stau bine cu condiția fizică dacă sunt în stare să bage zilnic una-două sute de metri viteză.

Viitorul medaliat olimpic s-a făcut nevăzut, controlorii RATB au traversat stația și au așteptat următorul tramvai. Ora 9 în Pipera.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Nenorociții de la Mega Mall

Cred că s-a făcut o săptămână de când parcarea de la Mega Mall are bariere și bonuri. Nimic neobișnuit până acum. Deși nu scrie nicăieri pe tichet dacă există vreo perioadă de gratuitate, câteva vizite Read more…

Cotidiene

83,4 kilometri de autostradă în 3 ani. Îndrăznește să crezi!

În decembrie 2014, Ministerul Transporturilor inaugura 28.2 de kilometri de autostradă, între Arad și Nădlac. De atunci, mândra noastră patrie s-a mai împodobit cu 83.4 kilometri. Anul acesta am inaugurat o jumătate de lot în Read more…

Cotidiene

S-o înjurăm pe Firea că îndeamnă la respectarea legii

Acum niște ani, Victor Ponta se declara împotriva unei idei doar pentru simplul motiv că Traian Băsescu era pro. Nu conta dacă ideea era bună (sau rea), Ponta era contra pentru că el trebuia să Read more…