Screen Shot 2016-05-13 at 20.38.38

Ce vedeți mai sus este o postare în care șoferul de Hyundai calcă linia continuă și este luat la toți sfinții de către Kamikaze și turma de fani care pun botul la chestia asta. Kamikaze nu e la prima tâmpenie pe care o scrie, dar, de dragul de a părea gazeta aia cu atitudine de colțul blocului, oamenii din spatele tastaturii nu țin cont dacă ceea ce scriu e adevărat.

Pentru început, articolul către care face trimitere Kamikaze ciordește clipul ăsta de pe Trafictube și are grijă să taie imaginea astfel încât logo-ul să nu apară pe nicăieri. Deci treaba aia cu atribuirea sursei nu intră în ocupațiile ălora de la kmkz. Asta sau nu practică un minim de documentare. Doi la mână, dacă o să vă uitați la clip, o să vedeți că vina este a țăranului cu BMW (îl numesc așa din cauza țăranului cu Audi, din Spania. Ăsta e din Franța), care nu știe de curbe, linie continuă și trafic din sens opus. Eh, Hyundai-ul de mai sus era ultimul dintr-o coloană de 4 și, din nefericire, a fost și cel mai încet în a călca frâna, motiv pentru care a tras de volan.

Cei care dorm cu codul rutier sub pernă în fiecare noapte au sărit imediat să spună că legea spune să tragi în dreapta în caz de pericol, nu în stânga. Toți docții ăștia care lovesc furios tastele, în confortul propriei case uită de instinctul de supraviețuire. Iar atunci când se activează, ultimul lucru de care îți aduci aminte este fix ce scrie în codul rutier.

De fapt, cazul de mai sus arată o problemă mult mai mare: lecțiile de condus nu sunt adaptate condițiilor de trafic de la noi. În afară de câteva școli private de condus preventiv, viitorii șoferi n-au de unde să învețe ce să faci în cazul în care un dobitoc cu BMW cauzează niște frânări bruște. Cu șoferi nepregătiți pentru situațiile neprevăzute, nu e de mirare că suntem pe primul loc din UE la decesele cauzate de accidente.

Revenind la titlu – ce ziceți, e instigare la violență? Nu de alta, dar nu m-ar mira ca cineva să se întâlnească cu șoferul de Hyundai și să-i tragă măcar o cheie pe ușă. Altfel, e bine că articolul din Kamikaze nu e asumat.

Categories: AutoCotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Acțiunile statului ca metaforă

Mi-am adus aminte de o fază de când locuiam în Buzău. Eram undeva prin zona stadionului și așteptam pe cineva. Pe partea cealaltă a străzii, vedeam un cerșetor undeva la 60 de ani cum mergea Read more…

Auto

Paradoxul dorinței de autostrăzi

Autostrăzile sunt marea durere a fiecărui cetățean care stă cu fundul pe patru roți și marea promisiune a fiecărui candidat ce stă cu fundul pe bugete. Niciunul nu reușește să se atingă de ele. Unul Read more…

Cotidiene

E bine cu autobuzul pe linia de tramvai, dar…

Aud că Primăria a găsit soluția pentru fluidizarea traficului: transformarea șinelor de tramvai în benzi speciale pentru autobuz. Prin ceea ce cred că este un exces de zel, măsura prevede ca linia 21 (Sf. Gheorghe Read more…