Screen Shot 2016-05-13 at 20.38.38

Ce vedeți mai sus este o postare în care șoferul de Hyundai calcă linia continuă și este luat la toți sfinții de către Kamikaze și turma de fani care pun botul la chestia asta. Kamikaze nu e la prima tâmpenie pe care o scrie, dar, de dragul de a părea gazeta aia cu atitudine de colțul blocului, oamenii din spatele tastaturii nu țin cont dacă ceea ce scriu e adevărat.

Pentru început, articolul către care face trimitere Kamikaze ciordește clipul ăsta de pe Trafictube și are grijă să taie imaginea astfel încât logo-ul să nu apară pe nicăieri. Deci treaba aia cu atribuirea sursei nu intră în ocupațiile ălora de la kmkz. Asta sau nu practică un minim de documentare. Doi la mână, dacă o să vă uitați la clip, o să vedeți că vina este a țăranului cu BMW (îl numesc așa din cauza țăranului cu Audi, din Spania. Ăsta e din Franța), care nu știe de curbe, linie continuă și trafic din sens opus. Eh, Hyundai-ul de mai sus era ultimul dintr-o coloană de 4 și, din nefericire, a fost și cel mai încet în a călca frâna, motiv pentru care a tras de volan.

Cei care dorm cu codul rutier sub pernă în fiecare noapte au sărit imediat să spună că legea spune să tragi în dreapta în caz de pericol, nu în stânga. Toți docții ăștia care lovesc furios tastele, în confortul propriei case uită de instinctul de supraviețuire. Iar atunci când se activează, ultimul lucru de care îți aduci aminte este fix ce scrie în codul rutier.

De fapt, cazul de mai sus arată o problemă mult mai mare: lecțiile de condus nu sunt adaptate condițiilor de trafic de la noi. În afară de câteva școli private de condus preventiv, viitorii șoferi n-au de unde să învețe ce să faci în cazul în care un dobitoc cu BMW cauzează niște frânări bruște. Cu șoferi nepregătiți pentru situațiile neprevăzute, nu e de mirare că suntem pe primul loc din UE la decesele cauzate de accidente.

Revenind la titlu – ce ziceți, e instigare la violență? Nu de alta, dar nu m-ar mira ca cineva să se întâlnească cu șoferul de Hyundai și să-i tragă măcar o cheie pe ușă. Altfel, e bine că articolul din Kamikaze nu e asumat.

Categories: AutoCotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Cum mai sifonează statul niște bani: DN2

Am avut de făcut niște drumuri până la Buzău și înapoi. De ceva timp am văzut că se pune covor asfaltic pe o bucată bună dintre Urziceni și Buzău. După ce am trecut pe noul Read more…

Cotidiene

Cum să nu te prindă toamna cu nădragii lăsați în propriul magazin online

E iulie, e vacanță, viața e mișto. Dar dacă te gândești că mai sunt abia 2 luni până la toamnă, îți dai seama că nu mai ai mult să pregătești campaniile pentru perioada în care Read more…

Cotidiene

Dacă aș fi primar (5): Ionuț e un jegos

Bine ați venit în seria de articole care nu propun autostrăzi suspendate, revoluție în trafic în 6 luni și zone metropolitane! Articolele “Dacă aș fi primar” cuprind idei simple, care pot îmbunătăți vizibil bunul mers Read more…