Deși Apple a anunțat din prima că evenimentul va fi axat pe educație, publicul a tot speculat în privința posibilelor produse. Așa cum am văzut aseară, Apple a anunțat un iPad cu actualizări hardware minore și noi soluții software pentru elevi și profesori. A fost prea puțin? Majoritatea spune că da. Însă Apple a avut un motiv foarte bun să se rezume la ceea ce a anunțat aseară.

Evenimentul ținut la liceu

Foarte rar se încumetă Apple să iasă din confortul Sillicon Valley, iar alegerea Lane Tech College Prep High School n-a fost la întâmplare. Tim Cook a periat un pic orașul Chicago în prezentarea sa și apoi a predat scena. Așadar, nimic important nu avea să iasă de la ore.

Întârzieri ale produselor Apple pe piață

În ultimii ani, Apple și-a făcut prostul obicei de a anunța produse cu luni buni înainte de apariția lor pe piață. Chiar au fost cazuri în care produsele au depășit termenul anunțat inițial. HomePod este cel mai recent exemplu, fiind promis consumatorilor în decembrie. A ajuns pe piață în februarie. Următoarele produse aflate tot la stadiul de promisiune sunt AirPower (încărcătorul prin inducție) și Mac Pro.

Și la software Apple s-a mișcat greu. În septembrie, când au prezentat versiunea finală iOS 11, au promis, de exemplu, Apple Pay prin iMessage. Acesta a ajuns la utilizatori abia la versiunea 11.2. De asemenea, Apple a promis sincronizarea mesajelor cu aplicația omonimă de pe macOS. Nici acum nu o avem, fiind integrată în versiunea viitoare 11.3.

După câteva rateuri, Apple realizează că trebuie să se limiteze în a promite marea cu sarea.

A menținut atenția asupra educației

Încercați să vă aduceți aminte când a fost ultima dată când Apple a dedicat atât de mult timp educației. În afară de evenimentul din 1997, când Jobs a urcat pe scenă să facă un SWOT întregii companii, nu știu altul.

După ce Microsoft și Google au băgat laptopuri foarte ieftine în sălile de curs, MacBook-ul a fost înlocuit treptat de iPad, iar Apple a poziționat în sfârșit cea mai ieftină tabletă din gamă ca soluție excelentă pentru profesori și elevi.

Brusca orientare către educație nu implică exclusivitate – tableta în sine este bună pentru oricine. Numai că, dacă Apple ar fi ieșit să spună că schimbă numai procesorul și adaugă compatibilitatea cu Apple Pencil, toată presa le-ar fi sărit în cap.

Așa, au îmbrăcat evenimentul într-un omagiu adus profesorilor și elevilor. WWDC 2018 ne va aduce mai multe.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Tech

Un argument în favoarea parolelor complicate

Atacul de la St Bernardino a adus în discuție, printre altele, securitatea telefoanelor mobile. Bănuiesc că știți povestea: FBI le-a cerut celor de la Apple un backdoor, Cook a zis “nu” și de acolo s-a Read more…

Foto

Adobe Lightroom Mobile primește cea mai tare funcție de pe versiunea desktop

Pe lângă Facebook, Instagram și Twitter, Adobe Lightroom este cealaltă aplicație pe care o folosesc în fiecare zi pe telefon. În ultimii doi ani, Adobe a băgat cărbuni și a adăugat noi funcții aplicației pe Read more…

Tech

România explicată printr-un SMS

Două informații recente: Invitat la emisiunea “România 9”, la TVR, noul ministru al culturii, actorul George Ivaşcu, a dilatat cu cel puţin doi ani sărbătoarea Centenarului. Cheltuielile cu personalul companiilor cresc şi ele de 7 Read more…