Cum toată lumea a aflat de pe Facebook și Twitter că ninge, nu mai e nevoie să las un link pe aici. Orașul a intrat din nou în acea stare de slow motion, iar buletinele de știri descriu apocalipsa. Între timp, pe Facebook, Sorin Oprescu lansează un apel prin care roagă cetățenii urbei să o lase mai moale cu mașina pe persoană fizică și să ia autobuzul. Binențeles că s-au trezit cocoșii, nerealizând că apelul respectiv are o singură cauză: incapacitatea firmelor de deszăpezire de a asigura o desfășurare decentă a traficului. Iar când serviciile nu îți asigură o șosea decentă, stai în casă sau ia un mijloc de transport în comun.

Toată atitudinea asta se trage din venirea prea bruscă a democrației. “Primarul nu îmi spune mie ce să fac, dar să dea naiba să rămâna cu mașina în mijlocul câmpului pentru că nu mi-a deszăpezit aleea”. În loc să-l aștepți pe primar care se descurcă cum poate și cu ce poate (apropo, utilajele alea sunt de tot râsul), mai bine te apuci și pui mâna pe lopată sau ajuți oamenii care au rămas blocați cu mașinile. N-are rost să te dai Loeb pe zăpadă.

Azi am ajutat un om cu un Matiz, noroc că era mașina mică și am scos-o în 30 secunde. La lopată n-am dat încă, dar văzând toate lamentările și învinuirile bucureștenilor la adresa municipalității (încă un apropo: străzile dintre blocuri aparțin primăriilor de sector, nu lui Oprescu, deci eu ar trebui să-l înjur pe Negoiță când sunt la birou și pe Piedone când ajung acasă) cel mai probabil voi urma lui Hoinaru și voi ieși la protestul deszăpezirii.

Cine îmi dă o lopată?


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

3 Comments

Alexandru Popescu · February 13, 2012 at 21:17

Nu este adevarat. La deszapezire toate strazile (indiferent daca sunt bulevarde sau secundare) apartin primarului de sector. Primarul General nu are competente decat in coordonarea regiilor aflate in subordinea primariei (RADET, APA Nova, RATB, etc)

    dan · February 13, 2012 at 21:35

    Ai dreptate, insa am vrut sa subliniez faptul ca oamenii nu stiu pe cine sa dea vina, atata vreme cat scrie primarie.

Alexandru Popescu · February 14, 2012 at 10:25

Intradevar, din pacate, oamenii nu stiu care sunt competentele primariei generale si primariilor de sector. (si nu este vina cetatenilor)

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Gagica lui Dragnea e o falsă problemă

Văd că lumea a rămas după marele Congres doar cu ideea că e nasol să umbli cu o tipă mai tânără cu 30 de ani decât tine. Ceea ce, în contextul real, adică cel politic, Read more…

Cotidiene

The Bucharest Major ne pune pe harta internațională DotA 2

N-am prea fost atent în ultima vreme și m-am trezit că România a devenit un hub important pentru jucătorii de DotA 2. Atât de important, încât se organizează The Bucharest Major chiar la noi în Read more…

Cotidiene

Următorul pas pentru salvarea idioților de pe șosea

Am fost în weekend la Buzău pe o ploaie absolut sâcâitoare. Pentru că folosesc ruta alternativă la DN2, am interacționat cu mai puțini șoferi, însă suficient de mult cât să văd că proporția de idioți Read more…