Dacă e un lucru pe care îl moștenesc de la ai mei și sper să duc rețeta mai departe, acela este via de la țară. Ca să fiu mai exact: vinul care iese din via aia.

Eram mic și vedeam cum tata servește oaspeții de acasă cu vinul făcut la țară. A doua oară când veneau îl întrebau dacă mai au. Ajuns la facultate am strâns și mai mulți fani ai vinului. Chiar și acum mă întreabă colegii din Baicului dacă mai am vin. Până să începeți să vă gândiți că Pandrea e un alcoolic fără scăpare, fac o mică paranteză.

Aproape toți colegii din Baicului aduceau vin de pe la rudele lor. Al meu rămânea mereu ultimul și era păstrat uneori pentru prietenii care mai veneau în vizită. Am ajuns să preiau din obiceiurile tatălui meu. Nu-i rău: asta înseamnă că vinul a rămas la fel de bun – la fel de alb, la fel de dulce și la fel de tare. În cazul în care vă întrebați ce m-a apucat să vorbesc despre băuturi alcoolice, explicația vine imediat.

Nu mă pricep la degustatul vinului (sorry, Anne-Marie!), însă confirmarea pe care am primit-o din partea prietenilor care mi-au vizitat bucătăria (oricare dintre ele) în tot acești ani mă bucură mai mult decât orice bun material. Până la urmă oamenii și poveștile lor sunt mai valoroase.

Voi ce moșteniți de la ai voștri?

PS: Viile din satul bunicilor mei au parte de atenția Vincon Vrancea, s-a investit în zonă printr-un sistem de irigații.

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Nenorociții de la Mega Mall

Cred că s-a făcut o săptămână de când parcarea de la Mega Mall are bariere și bonuri. Nimic neobișnuit până acum. Deși nu scrie nicăieri pe tichet dacă există vreo perioadă de gratuitate, câteva vizite Read more…

Cotidiene

83,4 kilometri de autostradă în 3 ani. Îndrăznește să crezi!

În decembrie 2014, Ministerul Transporturilor inaugura 28.2 de kilometri de autostradă, între Arad și Nădlac. De atunci, mândra noastră patrie s-a mai împodobit cu 83.4 kilometri. Anul acesta am inaugurat o jumătate de lot în Read more…

Cotidiene

S-o înjurăm pe Firea că îndeamnă la respectarea legii

Acum niște ani, Victor Ponta se declara împotriva unei idei doar pentru simplul motiv că Traian Băsescu era pro. Nu conta dacă ideea era bună (sau rea), Ponta era contra pentru că el trebuia să Read more…