Dacă e un lucru pe care îl moștenesc de la ai mei și sper să duc rețeta mai departe, acela este via de la țară. Ca să fiu mai exact: vinul care iese din via aia.

Eram mic și vedeam cum tata servește oaspeții de acasă cu vinul făcut la țară. A doua oară când veneau îl întrebau dacă mai au. Ajuns la facultate am strâns și mai mulți fani ai vinului. Chiar și acum mă întreabă colegii din Baicului dacă mai am vin. Până să începeți să vă gândiți că Pandrea e un alcoolic fără scăpare, fac o mică paranteză.

Aproape toți colegii din Baicului aduceau vin de pe la rudele lor. Al meu rămânea mereu ultimul și era păstrat uneori pentru prietenii care mai veneau în vizită. Am ajuns să preiau din obiceiurile tatălui meu. Nu-i rău: asta înseamnă că vinul a rămas la fel de bun – la fel de alb, la fel de dulce și la fel de tare. În cazul în care vă întrebați ce m-a apucat să vorbesc despre băuturi alcoolice, explicația vine imediat.

Nu mă pricep la degustatul vinului (sorry, Anne-Marie!), însă confirmarea pe care am primit-o din partea prietenilor care mi-au vizitat bucătăria (oricare dintre ele) în tot acești ani mă bucură mai mult decât orice bun material. Până la urmă oamenii și poveștile lor sunt mai valoroase.

Voi ce moșteniți de la ai voștri?

PS: Viile din satul bunicilor mei au parte de atenția Vincon Vrancea, s-a investit în zonă printr-un sistem de irigații.

Categories: Cotidiene

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

Related Posts

Cotidiene

Cum îți dai seama dacă oamenii vor o schimbare în bine

Știți că românii așteaptă venirea unui Mesia politic, care să ne arate calea și noi să ne schimbăm după învățăturile lui. De asemenea, știți că românii se ghidează după dictonul “să se facă, apoi respectăm Read more…

Cotidiene

Emoji-urile sunt dovada că am luat-o pe arătură cu politically corectness-ul

Se discută foarte mult pe tema “corectitudinii politice” și în ce doză e suficientă pentru a nu face mai mult rău decât bine. Emoji-urile sunt dovada definitivă că ce-i mult strică. Pentru cei care au Read more…

Cotidiene

Patru ore prin Salonic

Am fost o săptămână în Grecia și, cu ocazia asta, am dat o raită prin Salonic. Timp de vreo 4 ore cât le-am petrecut la pas prin centrul orașului, vibe-ul a fost un mix de Read more…