00-above_and_beyond_feat_richard_bedford-sun_and_moon-web-2011 După ce am început cu două albume, We Might Fall și Northern Lights Re-lit, a sosit timpul să iau și un single la puricat. Tocmai ce mi-a căzut pe mână single-ul Sun and Moon al celor de la Above & Beyond. Acesta include remixuri din partea 7 Skies, Dennis Sheperd, Distance, Seiji, The Others și Kim Fai.

Club Mixul piesei este puțin atipic stilului Above & Beyond, având elemente de progressive. Nu contează că s-au mai pierdut câteva elemente din stilul uplifting, deoarece synth-ul e din nou la datorie și e în stare să zboare acoperișul clubului (că de-aia îi zice Club Mix)

7 Skies vine cu o varianta mai ritmată și linii melodice noi față de prima melodie din single. E genul de piesă pe care aș vedea-o la un festival, în mijlocul unui set, înnebunind audiența.

Remixul lui Dennis Shepard e mai dark, de la prima secundă reușești să-ți dai seama de acest lucru. Îmi amintește oarecum de Ferry Corsten (chiar mi-aș fi dorit ca Ferry să intre puțin în una dintre melodiile noi marca Above & Beyond). Synth-uri puternice, joase, în frecvențe care îți ridică părul de pe mâini – cam așa ar putea fi descris remixul lui Dennis Shepard.

Distance Remix – hello dubstep! Aș fi neserios dacă aș spune din prima că îmi place. Dubstep-ul e încă teritoriu necunoscut pentru mine. Totuși, pentru curioși, este o varianta aproape dub (fără voce), numai bine de pus undeva în creierii nopții, la un volum scăzut, de relaxare.

Seiji m-a băgat de tot în ceață. Chiar a trebuit să mă documentez puțin în ceea ce privește stilul. Dacă treceți peste momentul respectiv și ascultați piesa, o să auziți efecte foarte bune, de la pitch down, scratchuri, până la câteva bass drop-uri care pică (evident) foarte bine în piesă. Când ar trebui să o asculți? Rămâne cum am stabilit la remixul Distance.

The Others continuă stilul impus de ultimii doi și ne oferă un dubstep agresiv. Regăsesc câteva arp-uri, whoosh-uri prezente și în mai bine cunoscutele variante trance. Stoned people are going to love this!

Kim Fai ne aduce pe tărâmuri mai cunoscute și ne prezintă synthuri foarte bine alese. Deși în cea mai mare parte avem parte de un kick care domină, piesa este a naibii de bună, atât în varianta ei normală, cât și cea dub.

Să nu uităm și vocea, Richard Bedford. Este omul care îmi păstrează piesa favorită a celor de la Above & Beyond – Alone Tohight (Ronski Speed Remix).

În final rămâne de stabilit care dintre piesele de mai sus îmi place cel mai mult. Sunt două: prima dintre ele este Club Mix, iar a doua nici măcar nu se află pe acest release. Este vorba despre remixul lui Marcus Schossow, piesă pe care cu siguranță ați auzit-o în deschiderea ASOT500 pre-party și în ultimele episoade din A State of Trance.

PS: Nu mai avea rost sa vorbesc și de varianta Radio.


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

2 Comments

Genul dubstep castiga teren | Music Oriented Blog · April 2, 2011 at 10:00

[…] am văzut că Above & Beyond au acceptat câteva piese dubstep pe ultimul lor single, Sun and Moon, și produsul final sună bine chiar și pentru mine, având în vedere că nu mă dau în vânt […]

Above & Beyond – Thing Called Love | Music Oriented Blog · May 30, 2011 at 01:34

[…] Pot să spun că este mai reușită decât Sun & Moon? […]

Leave a Reply

Related Posts

Muzica

UNTOLD 2018: in need of some Anjuna Love

Ieri au ieșit trei știri importante despre Untold Festival. Prima dintre ele: următoarea ediție va avea loc între 2 și 5 august. Tot la Cluj, tot în același în parc și tot cu aceeași atmosferă Read more…

Muzica

Ableton anunță Live 10

Aplicația favorită de creat melodii va primi în primele luni ale 2018 o nouă versiune. Ableton Live 10 primește o serie de îmbunătățiri, plus câteva noi instrumente și efecte. Dacă ați mai vizitat acest blog, Read more…

Muzica

Două melodii bune de la #ABGT250

Above & Beyond au marcat 250 de episoade ale emisiunii Group Therapy printr-un weekend plin de muzică organizat în America, în statul Washington (The Gorge Amphitheatre). Pe lângă melodiile lor și anunțul că următorul album, Read more…