Ce nu-mi place la Facebook

fbcausesLasand la o parte noua fata a profilului (pentru ca sunt absolut indiferent de schimbarea din aceasta saptamana), ceea ce ma deranjeaza la Facebook sunt aplicatiile si cauzele, in special ultimele. Niciodata nu le-am vazut rostul, nu aduc nicio schimbare. Binenteles ca generalizez: probabil ca sunt unele cauze pe care eu nu le-am descoperit, probabil ca acestea sustin donatiile financiare sau in obiecte pentru o persoana sau o clasa sociala defavorizata, probabil ca acestea or fi avand niste conturi bancare deschise si, probabil, acestea te tin la curent cu ceea ce se intampla cu subiectul cauzei. Din pacate, eu nu am vazut asa ceva pana acum.

Tot ce vad pe Facebook se rezuma la “Stop Child/Animal/Women abuse”, “Pentru ca RATB si Metrorez sa circule noaptea” si ultima, cu voia dumneavoastra, “Porcul Gogea”. Le luam pe rand:

1. Asta cu abuzul nu am priceput-o niciodata. Degeaba se strang oamenii pe FB sa sustina lupta impotriva violentei, din cauza ca mai mult de un “like” nu se face nimic. Cu siguranta cei care se alatura acestei cauze au un minim de educatie din partea parintilor si sunt impotriva violentei, dar degeaba o punem de-o cauza pe FB daca tatal alcoolic vine acasa cu cea mai mare pofta de a scoate dintii sotiei. Eu as fi scos un slogan precum cel al lui Jeremy Clarkson: “In Jail No One Can Hear You Scream!” Cred ca ar fi avut mai mult succes.

2. Dorinta unor tineri de a avea libertate de miscare mi se pare perfect justificabila. Insa dorinta lor ca RATB-ul si Metrorex sa-si puna in mers o parte din flota pentru ca ei sa o arda aiurea prin oras mi se pare de-a dreptul amuzanta. Nu sunt impotriva distractiei, dimpotriva, dar tu, elev, student, tanar, sa vrei ca RATB-ul si Metrorex sa te bage in seama – niciodata. Motivul este foarte simplu: tu reprezinti un mic procent din numarul lor de clienti, prea mic pentru a arde gazul sau a consuma curent. Eu unul cred ca prin actualul program de circulatie, RATB si Metrorex incurajeaza socializarea. Pai unde ma mai duc eu sa dorm la prieteni daca din 5 in 5 minute vine cate un 601 sau metroul catre Dristor?

3. Eu chiar asteptam acest subiect. Sarbatori de iarna, mese umplute, ziua de Ignat si, incontestabil, taierea porcului: eterna disputa intre traditia romaneasca si normele europene, pana si cei de la Vama au inchinat un cantec in cinstea acesteia (disputei). Judecand dupa ceea ce vad pe Facebook, asta nu pare o chestie iesita din mana unui adolescent, e prea bine facuta si cere mult timp. Cel mai probabil e o campanie de buzz si nu ne ramane decat sa vedem cine e in spatele acesteia, poate se dau niste premii alimentare… asta daca decid oamenii ca Gogea sa nu traiasca.

In afara de ultimul caz, toate celelalte pur si simplu nu-si au rostul iar eu as fi foarte recunoscator daca nu as fi implicat/invitat pentru a lua parte la asa ceva.


Comments

One response to “Ce nu-mi place la Facebook”

  1. […] mai demult ca ma enerveaza Facebook Causes, cel putin alea care nu sunt gandite. In ultima vreme am observat un hei-rupism pe online, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.